La primavera, embogida: de la neu per damunt de 800 metres al temporal marítim de la costa

Els termòmetres s’han desplomat fins a deu graus per davall del que és habitual

La primavera, embogida / À Punt NTC

El vent, la pluja, el fred i la neu són els quatre genets meteorològics que han fet embogir la primavera, que enguany sembla retardar-se. Els termòmetres s’han desplomat fins a deu graus per davall del que és habitual. La neu blanqueja els cims de la serra d'Aitana i la Mariola.

A les muntanyes del nord, l'hivern torna a prendre els carrers i les teulades. A Vilafranca, a l'Alt Maestrat, s’han registrat 4 graus sota zero de mínima i el mercuri no ha pujat de 3 aquest migdia. A la Canal de Navarrés, la neu l'han vista a Énguera i a la serra d'Aiora els flocs han començat a quallar durant el matí. 

De la neu per damunt de 800 metres, al temporal marítim de la costa. La mar embravida a penes deixa veure el perfil d'Alacant. El vent del nord-est, a 80 quilòmetres per hora, alça ones que han superat els cinc metres a les platges de Torrevella i de Guardamar del Segura.

Davant d'aquest oratge, han tancat el port de Gandia i també els parcs d’Elx pel perill que caiguen palmeres. S'ha decretat l'avís taronja al litoral sud d'Alacant per fenòmens costaners. A l'interior de València i Alacant l'avís és groc, per vent i per a dimarts, sembla que no canvia res.

També et pot interessar

stats