L'STEPV torna a denunciar "deficiències" en la reconstrucció dels centres afectats per la dana

El sindicat majoritari de l'ensenyament ha dut a terme un nou seguiment de l'estat d'escoles i instituts entre els dies 24 i 28 de febrer

Estralls de la dana en un centre educatiu valencià
Estralls de la dana en un centre educatiu valencià / STEPV

La comunitat educativa continua preocupada per l'estat d'escoles i instituts quatre mesos després de la dana del 29 d'octubre. El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV), vinculat a Intersindical Valenciana, ha tornat a denunciar este dimecres en un comunicat que continua detectant "deficiències" en la recuperació dels centres afectats i ha alertat que "en molts casos les tasques de reconstrucció i rehabilitació avancen d’una manera molt lenta, cosa que augmenta la frustració entre el professorat i els equips directius".

Des que va ocórrer la fatídica tragèdia que ha destrossat desenes de municipis i s'ha cobrat 227 vides a la Comunitat Valenciana, el sindicat majoritari de l'ensenyament fa seguiment de l'estat dels centres i les actuacions escomeses des de la Conselleria d'Educació per a reparar les instal·lacions, amb el focus posat en la seguretat dels espais. "Si bé és cert que hi ha centres on s’ha avançat molt, en altres la perspectiva és que no s’està actuant al ritme que caldria", alerta l'ens.

Entre les principals problemàtiques esmentades en el darrer informe d'avaluació, corresponent a la setmana entre el 24 i el 28 de febrer, destaquen la lentitud de les obres, del "deteriorament psicològic significatiu" de l'equip directiu i docent dels centres, la falta d'informació de la Conselleria d'Educació sobre els calendaris o l'estat de precarietat en què, segons l'STEPV, han reobert alguns centres de les zones afectades. L'organisme reclama al departament liderat per José Antonio Rovira més transparència i un cronograma "aproximat" d'actuacions en els col·legis i instituts que s'han de construir de zero: per exemple, inici de les obres o quan serà la reubicació de l'alumnat en barracons.

Davant d'este escenari, l'entitat sindical demana diverses solucions extraordinàries a l'administració autonòmica, començant per destinar més recursos i personal a la reconstrucció dels centres educatius i implicar ajuntaments i diputacions que puguen ajudar en la tasca. També urgeix a Educació a elaborar un calendari d'actuacions en els col·legis afectats, reunir-se "de manera immediata" amb els equips directius "per a poder escoltar de primera mà la situació en la qual es troben", així com convocar un "comité de crisi" amb els sindicats de la mesa sectorial i les presidències de la Junta de Personal i del Comité de Seguretat i Salut Laboral de València. Finalment, reclamen un "pla d’acompanyament psicològic" per als docents que ho necessiten.

També et pot interessar

stats