L’STEPV denuncia “l’abandó” dels centres educatius afectats per la dana
Reclama a Educació que agilitze els tràmits i les intervencions perquè l’alumnat puga tornar a rebre la docència en condicions
Una sensació d’abandonament. És el que senten, segons el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV), els centres educatius afectats per la dana del 29 d’octubre. Esta organització ha reclamat este dimecres a la Conselleria d’Educació que agilitze els tràmits i els treballs, perquè el fet que l’alumnat no puga rebre les classes en condicions perjudica no sols l'ensenyament que rep l’estudiantat, sinó també les famílies i els docents.
Joan Miquel Tomás, coordinador de salut laboral de l'STEPV, denunciava que “la situació dels centres escolars va molt lenta”. “Està perjudicant famílies, la comunitat educativa, l’alumnat...”, remarcava, en referència als 26 centres de 14 poblacions que s’han vist afectats, d’alguna manera, per les riuades.
Des del comité de seguretat laboral de l’STEPV, Francesc Cerdà afegia que queden “molts centres sense l’informe tècnic de la Direcció General d’Infraestructures avalant que estan correctes per a funcionar”. Anava més enllà i assenyalava que, fins i tot, hi ha un centre de formació de persones adultes d’Aldaia, el Clara Campoamor, “que encara no té reubicat l'alumnat”.
Segons Cerdà, esta situació que travessen molts centres negats per les riuades genera “una frustració i una sensació d’abandonament per part de la Conselleria d’Educació”.
L’STEPV es reunirà amb els representants de la Conselleria d’Educació el dia 18, encontre que el sindicat aprofitarà per a demanar a la Generalitat que accelere les intervencions perquè els centres recuperen l’activitat habitual, així com les certificacions que acrediten que els centres són segurs per a tornar a impartir-hi classe.
“Li traslladarem la sensació que tenen els centres d'estar abandonats i esperem que ens donen dades objectives del que estan fent i volen fer”, afegia Francesc Cerdà. “Sobretot, al secretari autonòmic li traslladarem la sensació dels centres educatius d’estar totalment desemparats”, incidia.
Educació nega l'abandó i posa l'accent en la instal·lació d'aules prefabricades
Des de la Conselleria d'Educació neguen que s'haja abandonat els centres educatius afectats per la dana. Al contrari, posen com a exemple els últims contractes d'emergències que s'han fet, tant per a instal·lar aules prefabricades als centres més danyats, com la dotació de mobiliari per als que estan bé estructuralment, però han perdut l'equipament.
"La conselleria continua bolcada amb els centres educatius i amb les seues necessitats. Ahir el Consell va aprovar l'últim contracte d'emergència d'equipament, que se suma als que s'han realitzat fins ara per més de quatre milions i mig d'euros, als quals s'uneixen les necessitats dels centres d'FP. D'altra banda, l'administració ha fet contractes d'emergència per més de tres milions d'euros per a donar resposta a la reubicació dels centres a través del transport escolar", ha manifestat el director general de Centres Docents, Jorge Cabo.