L'Stepv afirma que rebre la segona dosi d'AstraZeneca generaria "tranquil·litat" entre el professorat

Marc Candela assenyala que el professorat vol completar la immunitat amb la mateixa vacuna i que no s'experimente amb ell amb una segona dosi diferent

Una professora explica en la pissarra en un col·legi de la Comunitat Valenciana en una imatge d'arxiu
Una professora explica en la pissarra en un col·legi de la Comunitat Valenciana en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Per al professorat de la Comunitat Valenciana seria una "bona notícia" que el Ministeri de Sanitat permetara que se'ls pose la segona vacuna d'AstraZeneca i completar així la immunitat. Així ho ha indicat en Les notícies del matí Marc Candela, coordinador d'acció sindical de l'Stepv, el sindicat majoritari entre el sector educatiu valencià.

Vora 200.000 treballadors que van rebre una primera dosi d'AstraZeneca al mes d'abril estan a l'espera de la decisió del Ministeri de Sanitat sobre què fer amb la segona. La comissió de salut pública coneixerà aquest dimarts els resultats de l'estudi elaborat per l'Institut Carlos III sobre 60 voluntaris als quals se'ls ha combinat un segon fàrmac, sobre la seua efectivitat i els possibles efectes adversos. El col·lectiu més nombrós pendent d'aquesta decisió és l'educatiu.

Marc Candela ha explicat que el professorat vol una segona dosi per a completar la immunitat perquè treballen en espais tancats i amb molta gent i "com més segurs anem a treballar, millor". Reconeix que aquesta situació d'espera ha generat una "intranquil·litat" que se solucionaria amb l'aprovació de la segona dosi d'AstraZeneca. El sector educatiu està en contra "que s'experimente amb ells" aplicant-los una segona dosi d'una altra vacuna diferent.

Segons ha comentat el representant sindical, els que han rebut la primera vacuna d'AstraZeneca no han tingut efectes secundaris greus més enllà dels previstos com ara tremolors i una mica de malestar un parell de dies. "No hem tingut constància de gent que diga que no volen posar-se la segona dosi d'AstraZeneca, però si és d'una altra farmacèutica, la gent s'ho pensarà".

A més, ha apuntat que encara estan dins dels terminis previstos, ja que la segona dosi és per a mitjans de juny i, per tant, "hi ha marge suficient i serà benvinguda la notícia de l'aprovació de la segona dosi d'AstraZeneca".

D'altra banda, ha indicat que des de l'Stepv han traslladat a la Conselleria d'Educació la seua petició que el pròxim curs es mantinga al professorat contractat per la pandèmia, així com la baixada de la ràtio, "ja que el professorat ha treballat molt bé amb menys alumnes i és una demanda històrica".

També et pot interessar

stats