Què passarà amb els menors de 60 anys que han rebut la primera dosi d’AstraZeneca?

L'Institut Carlos III donarà a conèixer aquest dimarts els resultats de l'estudi preliminar per a mesurar l'eficàcia i seguretat de mesclar les vacunes d'AstraZeneca i Pfizer

Què fer amb els menors de 60 amb una dosi d'AstraZeneca?

Perquè la vacunació prenga ritme és clau saber què passarà amb els menors de 60 anys que ja van rebre la primera dosi d'AstraZeneca. Repetir amb aquesta marca o combinar-la amb una altra. Les autoritats sanitàries de tot Espanya, inclosa la Comunitat Valenciana, n'estan pendents de la decisió. Aquest dimarts l'Institut Carles III fa públics els estudis preliminars de l'assaig clínic que va posar en marxa fa unes setmanes per a mesurar l'eficàcia i seguretat de mesclar les vacunes d'AstraZeneca i Pfizer com a alternativa d'immunització per als menors de 60 anys que van rebre una primera dosi.

Així, unes 50.000 persones a la Comunitat Valenciana, entre docents, sanitaris i membres de cossos de seguretat, eixiran de dubte.

Ja fa un mes que se suspengué la vacunació d'AstraZeneca als menors de 60 anys, i que va començar un estudi del ministeri considerat "urgent".

Tres possibilitats obertes

Ara per ara hi ha tres possibilitats. D’una banda, que es decidisca que es queden només amb la primera dosi, que ja genera una immunitat que arriba al 67%.

De l’altra, fer cas dels dictàmens que diuen que la vacuna és segura i posar-los de nou AstraZeneca.

Finalment, la tercera opció és posar la segona dosi amb Pfizer o Moderna, possibilitat que està estudiant també la Universitat Carlos III.

Algunes comunitats com Madrid o Andalusia han dit que posaran l'AstraZeneca si la decisió no arriba com està anunciat. La Comunitat Valenciana vacunarà les persones implicades tan prompte con hi haja una decisió. 

També et pot interessar

stats