Com està afectant la vacuna d'AstraZeneca al professorat?

La majoria dels 90.000 docents vacunats han anat aquest dilluns a treballar, encara que alguns amb efectes secundaris lleus.

El sindicat STEPV ha confirmat que les absències entre el professorat són baixa / À Punt NTC

Vora 90.000 persones de l'àmbit educatiu ja tenen posada la primera dosi d'AstraZeneca. La majoria dels que es vacunaren entre divendres i dissabte, això sí, han experimentat efectes secundaris lleus en les 24 i 36 hores posteriors. "Em trobe molt fatigada i molt cansada", ha confirmat a À Punt NTC una de les professores ja vacunades. Malgrat això, aquest dilluns la major part del personal docent s'ha incorporat a treballar als centres.

Raquel Domínguez, mestra d'anglés del CEIP Camí de l'Horta, ha explicat que ha tingut "poca febra", pero sí "mal de cap de muscles, de panxa...". "Els símptomes continuen hui i, de fet, m'he tornat a prendre un paracetamol, que és el que m'ha acompanyat tot el cap de setmana", ha afegit.

En un col·legi de Benimàmet que ha visitat un equip d'À Punt NTC tenen dues baixes. A una monitora, a més, se l'han emportada a primera hora del matí a l'ambulatori perquè li faltava l'aire.

Una situació més complicada tenen en una altra escoleta infantil, a la Pobla de Vallbona, on totes les educadores mostren símptomes un poc més forts. Per això, aquest dilluns no han pogut obrir el centre.

En la majoria de la resta de col·legis i escoletes han pogut impartir les classes sense problemes i amb els mestres habituals, que han assegurat estar més tranquils, tot i que el cos encara està acostumant-s'hi. "Algun amic de l'UME m'havia dit això: és una ressaca de diumenge... i tal qual", ha dit Sean Ferrer, director de l'escoleta infantil El Valle. "Això és una qüestió col·lectiva, hem de vacunar-nos i és l'única solució que hi ha", ha corroborat Donís Martín, mestre d'anglés del CEIP El Campés.

El sindicat STEPV ha confirmat a À Punt NTC que les absències entre el professorat són baixa perquè, com que la vacunació s'ha fet en cap de setmana, han passat els efectes secundaris a casa. Aquest dimecres es reprendrà la vacunació entre docents, coincidint que és l'últim dia lectiu abans de les vacances per Setmana Santa.

També et pot interessar

stats