L'Open Arms arriba a Barcelona
Els 60 migrants rescatats que viatgen a bord han arrancat a cantar i a aplaudir quan han vist la costa.
L’Open Arms ha arribat al port de Barcelona després de quatre dies de travessia amb els 60 migrants que va rescatar el 30 de juny enfront de les costes de Líbia, quan anaven en una pastera a la deriva. Cantant i ballant han donat la benvinguda a Barcelona.
L'embarcació ha entrat per la bocana del port escortat per l'altre vaixell de l'ONG, l'Astral, on viatgen quatre eurodiputats; el remolcador Punta Major de Salvament Marítim; i l'històric Barceloneta, que li ha eixit al pas per a acompanyar-lo en l'entrada a la capital catalana.
Un operatiu posat en marxa pel Govern, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Creu Roja oferirà atenció psicosocial als migrants quan desembarquen en el moll de creuers, després que els metges de Sanitat Exterior els examinen a bord i abans de ser traslladats als llocs preparats per a acollir-los.
D'altra banda, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) donarà assistència jurídica especialitzada en frontera als 60 migrants. El president de la CCAR, Miguel Pallers, ha explicat que, conjuntament amb altres entitats especialitzades, es farà una primera assistència jurídica especialitzada a fi de garantir que coneguen la seua situació inicial.
Els 60 immigrants, rescatats el 30 de juny enfront de les costes líbies, estan en bon estat de salut encara que "cansats i ansiosos" per arribar a port, segons la portaveu de l'ONG Laura Lanuza.
En una entrevista a Les notícies de matí Mar Sabé, de la fundació Open Arms, explicava que “La travessia ha sigut llarga, teníem els subministraments justos”. També ha qualificat com a “xenòfobes” les polítiques dels governs d’Itàlia i Malta, ja que segons la col·laboradora “salvar vides no pot ser mai un delicte i les lleis internacionals obliguen que qualsevol embarcació porte al port més proper qui trobe a la mar”.
Els migrants que arriben a Barcelona han fugit dels seus països d'origen: Palestina, Sudan del Sud, Mali, Burkina Faso, Cosa d'Ivori, Egipte, República Centreafricana, el Camerun, Etiòpia, Bangladesh, Guinea i Eritrea.