L’onada de calor posa 169 municipis de la Comunitat Valenciana en alerta sanitària

Sanitat Universal ha reduït lleugerament el nombre de localitats afectades per les altes temperatures, que són nou menys que aquest dijous

Juliol va ser el mes més calorós dels últims 140 anys al planeta
Una vianant beu aigua durant una jornada de juliol / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha tornat a activar aquest divendres l'alerta sanitària per temperatures superiors als 39 graus o risc extrem a la Comunitat Valenciana. No obstant això, la xifra de municipis afectats ha baixat dels 178 del dia anterior als 169 d'aquest divendres.

Les àrees en risc són la 1, 7, 8, 10, 11, 15, 16, 17, 21, 22, 23, 25 i 26, que corresponen a un total de 169 municipis de la Comunitat Valenciana.

Llista de municipis afectats

En nivell taronja (temperatures que podrien superar els 39 graus):

  • Zona 7 (19 municipis): Aín, l'Alcúdia de Veo, Argeleta, Artana, Aiòder, Fanzara, Cirat, Eslida, Espadella, Lludient, les Fonts d'Aiòder, Torralba, Llucena, Torre-xiva, Vallat, Suera, Tales, Toga i Vilamalur.
  • Zona 8 (12 municipis): Barraques, Begís, Benafer, Caudiel, Figueres, Pavies, Pina, Sacanyet, Toràs, Teresa, el Toro i Viver.
  • Zona 11 (12 municipis): Titaigües, Ademús, les Alcubles, Andilla, Calles, Cases Altes, Cases Baixes, Xelva, Xera, Figueroles, Torrebaixa i Toixa.
  • Zona 16 (7 municipis): Aiora, Cofrents, Cortes de Pallars, Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents i Zarra.
  • Zona 17 (9 municipis): Anna, Bolbait, Bicorb, Xella, Dosaigües, Énguera, Millars, Navarrés i Quesa.
  • Zona 21 (19 municipis): Balones, Fageca, Famorca, Alcoleja, Benasau, Benifallim, Benifato, Benimassot, la Vall d'Ebo, Bolulla, Castell de Castells, Confrides, Quatretondeta, Penàguila, Tàrbena, Tollos, la Vall d'Alcalà, la Vall de Gallinera i la Vall de Laguar.
  • Zona 22 (21 municipis): Salines, Elda, Monòver, l'Alguenya, Agost, Asp, Beneixama, Biar, el Camp de Mirra, la Canyada, el Fondó de les Neus, el Fondó dels Frares, Montfort, Novelda, Petrer, el Pinós, la Romana, Saix, Villena, Fontanars dels Alforins i la Font de la Figuera.
  • Zona 23 (19 municipis): Alfafara, l'Alqueria d'Asnar, Agres, Alcosser de Planes, Alcoi, Almudaina, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, l'Orxa, Millena, Muro d'Alcoi, Planes i Bocairent.
  • Zona 25 (8 municipis): Aigües, Beniardá, Benimantell, Busot, el Castell de Guadalest, Xixona, Relleu i Sella.

En nivell roig (risc extrem):

  • Zona 1 (22 municipis): Ares del Maestrat, Benafigos, Benassal, Castell de Cabres, Castellfort, Xodos, Cinctorres, Culla, el Forcall, Herbers, la Mata, Morella, Olocau del Rei, Vilafranca, Palanques, Portell de Morella, la Pobla de Benifassà, la Todolella, Vallibona, Villores, Vistabella del Maestrat i Sorita.
  • Zona 10 (6 municipis): Alpont, Ares dels Oms, Castielfabib, la Pobla de Sant Miquel, Vallanca i la Iessa.
  • Zona 15 (10 municipis): Caudete de las Fuentes, Benaixeve, Camporrobles, Fuenterrobles, Requena, Setaigües, Sinarques, Venta del Moro, Utiel i Villargordo del Cabriel.
  • Zona 26 (5 municipis): Ibi, Castalla, Onil, Tibi i la Torre de les Maçanes.

Des de la Conselleria recomanen evitar eixir al carrer entre les 12 i les 16 hores, utilitzar crema solar o tancar les persianes exposades al sol per a protegir-se de l'onada de calor.

També et pot interessar

stats