L'OMS xifra en un milió les persones mortes per covid-19 al món el 2022

Des de l'inici de la pandèmia, 6,4 milions de persones han mort per coronavirus

Soca de coronavirus sota el microscopi
Soca de coronavirus vista amb el microscopi / Shutterstock

Un milió de persones han mort enguany per covid-19, segons ha comunicat aquest dijous l'Organització Mundial de la Salut (OMS). L'Organització ha lamentat que es continuen perdent vides per aquesta malaltia a pesar que hi ha totes les eines per a evitar-ho.

En els dos anys i mig transcorreguts des que va començar la pandèmia, 6,4 milions de persones han mort per covid-19, dels quals 2,8 milions de decessos han ocorregut en el continent americà i, particularment, als Estats Units. A Europa han mort poc més de dos milions de persones per aquesta infecció, per a la qual en l'últim any s'han aprovat tractaments a través de procediments internacionals d'emergència. A Espanya, s'han registrat des de l'inici de la pandèmia, al març del 2020, un total de 112.246 víctimes mortals per coronavirus, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat.

"Una vegada més demane a tots els governs que facen més esforços per a vacunar a tots els treballadors sanitaris, persones majors i altres grups de risc perquè el 70% de tota la població estiga vacunada", ha demanat el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en una conferència de premsa.

Deu països han vacunat a menys del 10% de la població

Actualment, només deu països en el món tenen una cobertura de vacunació per davall del 10% i en tots aquests casos es tracta de llocs que estan afrontant emergències humanitàries.

Així mateix, va destacar que en alguns països el 100% de sanitaris i de persones majors han rebut alguna de les vacunes aprovades contra la covid-19, encara que la situació encara continua sent molt desigual depenent de l'estat socioeconòmic dels països.

Segons l'últim informe epidemiològic de l'OMS sobre l'evolució de la covid-19, els nous casos han disminuït en un 9% en l'última setmana, encara que una de les causes d'aquesta tendència és la dràstica reducció del nombre de proves de diagnòstic que es realitzen, la qual cosa no permet detectar tots els casos.

També et pot interessar

stats