La setena onada de la covid continua en remissió llevat de les morts

Sanitat ha informat de 2.922 nous positius i 34 defuncions. Actualment hi ha 993 persones ingressades, 54 d’elles a les UCI

UCI de l'Hospital Clínic de València
UCI de l'Hospital Clínic de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La setena onada de coronavirus a la Comunitat Valenciana es manté en descens en tots els indicadors epidemiològics llevat del de les defuncions, que sempre tarda unes setmanes més a doblegar la corba.

Així, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimarts 34 nous decessos, tots corresponents als últims set dies excepte dos que són del 27 de juny i el 7 de juliol. La xifra és menor que la del divendres passat (38), però des de març Sanitat sempre notifica més morts divendres que dimarts. Comparant amb les defuncions notificades fa set dies (32), hui són dues més, i la mitjana mòbil setmanal ha crescut un punt, passant de 35 decessos divendres passat a 36 aquest dimarts. Per tant, tot i que s’ha frenat la crescuda de les defuncions respecte a les passades setmanes, encara no s’ha doblegat la corba d’aquest indicador epidemiològic.

Els contagis, per contra, han marcat la xifra més baixa des de l’11 de març, quan Sanitat va deixar de donar les dades de forma diària i va passar a informar de l’evolució de la pandèmia cada dos dies. El departament que dirigeix Miguel Mínguez ha informat de 2.922 nous casos positius, la primera vegada que es baixa dels 3.000 contagis notificats també des del canvi de periodicitat de la publicació de les dades. D’aquesta manera, la mitjana mòbil setmanal baixa fins a 3.220,5 contagis.

Aquest descens generalitzat en els nous contagis es reflecteix en les dades d’incidència acumulada en majors de 60 anys que dona el Ministeri de Sanitat. Així la incidència acumulada a 14 dies en la Comunitat Valenciana és hui de 523,50 contagis per cada 100.000 habitants, 61 menys que divendres, mentre que la incidència acumulada a 7 dies és de 208,53 contagis per cada 100.000 habitants, 27 menys que en l’última actualització de dades. En el dos casos són xifres menors que la mitjana espanyola, que se situa en 476 i 183, respectivament.

Pel que fa a les hospitalitzacions, continua la tendència descendent. Aquest dimarts hi ha 993 persones ingressades amb covid, tretze menys que divendres passat, mentre que a les unitats de cures intensives són 54, 6 menys que en l’última actualització. Segons les dades del ministeri dirigit per Carolina Darias, això suposa que el 7,85% dels llits en planta estan ocupats per pacients amb covid, mentre que en el cas de les UCI és el 5,99%, xifres que encara superen els percentatges d’ocupació anteriors a la setena onada, però que ja s’hi van acostant més.   

També et pot interessar

stats