L’OMS descarta que la presència de microplàstics a l’aigua potable amenace la salut

Les conclusions d’aquest estudi indiquen que la vertadera preocupació és la concentració de químics i de patògens microbians.

L’OMS descarta que la presència de microplàstics a l’aigua potable amenace la salut
L’OMS descarta que la presència de microplàstics a l’aigua potable amenace la salut

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala en un extens estudi que no hi ha cap evidència sòlida que demostre que la presència de partícules de microplàstics a l’aigua siga una amenaça per a la salut.

Les conclusions d’aquest estudi, presentat aquest dijous a Ginebra, indiquen que la vertadera preocupació és la concentració de químics i de patògens microbians que es multipliquen i formen capes als sistemes de distribució d’aigua i d’altres superfícies.

María Neira, la directora del Departament de Salut Pública i Determinants Socials I Mediambientals de la Salut de l’OMS, afirma que amb la limitada informació que tenen, no troben cap indicatiu que faça pensar que els microplàstics a l’aigua puguen perjudicar la salut, encara que cal fer-hi més investigació.

Els experts indiquen que cal una reducció de la contaminació causada pels plàstics i dur endavant estudis més complexos sobre el seu impacte al medi ambient i la salut de les persones.

Segons la informació més recent, el cos humà no absorbiria les partícules de microplàstics d’una mesura superior a una mil·lèsima part d’un mil·límetre i la ingesta dels que fan una mida inferior és, segons sembla, limitada.

L’OMS recomana a les companyies d’aigua i als reguladors estatals que donen prioritat a l’eliminació dels patògens i dels químics que són nocius per a la salut i causants de malalties com la diarrea.

A més, cal centrar-se en el tractament de les aigües residuals amb l’objectiu que queden netes de patògens i químics, però també de microplàstics.

També et pot interessar

stats