L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València atén dues dones cada dia des de 2019

L'organisme dona suport a més de 1.000 dones des que va obrir fa dos anys i gestiona una denúncia per violència de gènere cada 48 hores

L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València atén dues dones per dia des de 2019
L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València atén dues dones cada dia des de 2019 / À Punt

L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de la ciutat de València ha atés 1.084 dones des que va obrir fa dos anys. L'entitat, un projecte pioner a Espanya, ha assenyalat que la mitjana de dones víctimes de violència de gènere que atenen és de dues cada dia i que tramiten una denúncia cada 48 hores.

Segons ha informat la Conselleria de Justícia en un comunicat, la seua dotació policial ha practicat, de mitjana, tres detencions de presumptes maltractadors per setmana. La cap del departament, Gabriela Bravo, ha destacat que arran dels resultats prometedors es té previst comptar amb dues oficines especialitzades més: una a la ciutat d'Alacant i una altra a la de Castelló de la Plana, amb les mateixes prestacions que la de València.

Bravo ha subratllat que, en l'oficina, "les dones víctimes interposen una denúncia cada 48 hores contra els seus presumptes maltractadors i això és important perquè, a la Comunitat Valenciana, segons les dades del Consell General del Poder Judicial, les víctimes del terrorisme masclista tarden, de mitjana, set anys i quatre mesos a verbalitzar la seua situació. D'aquesta manera, afegeix, "hem aconseguit que més de mig miler de dones facen el pas perquè se senten acompanyades i protegides en tot moment per professionals especialitzats i compromesos amb la seua situació".

A més, la dotació policial del centre ha practicat un total de 167 detencions, és a dir, tres a la setmana, mentre que ha dut a terme accions de protecció especial a 278 dones que estaven en risc de patir una agressió segons la qualificació del sistema VioGen.

En aquests dos anys, l'oficina també ha treballat en la millora dels atestats policials amb la finalitat d'aconseguir una millor instrucció judicial d'aquests. Sols en 2020 els 38 jutjats de violència de gènere de la Comunitat Valenciana van tramitar quasi 22.000 denúncies i van dictar 2.621 sentències condemnatòries.

Una xifra que deixa patent la magnitud del problema i la necessitat de seguir invertint en el suport psicològic i els recursos socials i assistencials per a les víctimes, així com en espais segurs de violència per tal de garantir els seus drets.

L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València obri de 9:00 a 21:00 cada dia de l'any. Si tu o algú que coneixes es troba en una situació de violència de gènere telefona al 961 927 835 o al 016.

També et pot interessar

stats