4.755 ordes de protecció i 22.000 denúncies en 2020: les dades de la violència masclista a la Comunitat Valenciana

En els primers mesos de l'any, sis dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles a Espanya, cap d'elles al territori valencià

Telèfon d'assistència per atendre la violència de gènere
Telèfon d'assistència per atendre la violència de gènere / À Punt

En 2020 es van dictar 4.755 ordes de protecció per a dones amenaçades per la violència masclista a la Comunitat Valenciana i es van registrar prop de 22.000 denúncies per aquest delicte, a causa dels quals hi ha actualment més de 900 interns en centres penitenciaris.

A més, segons les dades facilitades per la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en els primers mesos de l'any, sis dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles a Espanya, cap d'elles al nostre territori. Des que es van iniciar els registres estadístics en 2003, 136 valencianes han mort per violència de gènere, 1.084 a tot l'estat espanyol.

Compromís ferm i decidit

La delegada ha manifestat "el compromís ferm i decidit de l'executiu espanyol per a lluitar contra la violència que s'exerceix sobre les dones, una lluita que és un pilar en l'actuació del govern estatal enfront del "negacionisme de la violència masclista promogut per altres".

Les comarques del nord han registrat 1.979 denúncies i 411 ordes de protecció. A les comarques centrals hi ha hagut 11.820 denúncies i 2.314 ordes de protecció i a les comarques del sud, han sigut 8.155 les denúncies i 2.030 les ordes de protecció.

Casos actius

Segons VioGén –sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere del Ministeri de l’Interior– a data 31 de març a la Comunitat Valenciana hi ha registrats 9.710 casos actius de dones que reben atenció o protecció policial.  El confinament per la pandèmia, a més a més, va afavorir l'augment d'una nova modalitat, l'assetjament digital, amb víctimes fins i tot menors d'edat.

També et pot interessar

stats