L'Institut Tecnològic del Plàstic crea un test que detecta anticossos amb un 98% de sensibilitat

Els actuals tests que es comercialitzen només han demostrat una sensibilitat entre un 65% i un 80%.

VÍDEO | L'Institut Tecnològic del Plàstic crea un test que detecta anticossos amb un 98% de sensibilitat

L'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) ha completat amb èxit el projecte de desenvolupament d'un nou test ràpid d'antígens que permet determinar amb un 98% d'eficàcia la immunitat de les persones al virus del SARS-CoV-2 ja que detecta si s’han generat anticossos.

El test desenvolupat ha sigut sotmés a assajos amb pacients en els quals ha demostrat una sensibilitat superior al 98% en la detecció d'anticossos en mostres de pacients IgG/IgM positives, mentre que els quatre tests comercials amb els quals s'ha contrastat van presentar una sensibilitat IgG/IgM màxima d’un interval entre 65% i 80%, segons ha informat Aimplas, que forma part de la xarxa d'instituts tecnològics impulsats per la Generalitat Valenciana.

Aquesta sensibilitat s'ha comprovat a través de l'assaig de quimioluminescència Snibe Maglumi, realitzat amb un grup representatiu de pacients aleatoris en diferents estadis de resposta immunitària, com són la fase primerenca, la fase moderada i la fase severa.

La utilització d'aquesta mena de test, eficaç també per a la soca britànica del virus, permet detectar la duració de la immunitat adquirida per la generació de les immunoglobulines durant la malaltia i també els anticossos generats després de la vacunació contra la SARS-Cov-2, la qual cosa serà d'especial utilitat a partir de l'actual fase de la pandèmia per a poder monitorar els percentatges de població immunitzats.

El procés desenvolupat en Aimplas ha sigut escalat i pot implementar-se a escala industrial per a dur a terme una fabricació massiva dels tests, han ressaltat les fonts. Així, el centre tecnològic s'ha marcat l'objectiu de transferir aquesta nova tecnologia a les empreses i ha afirmat tindre “la capacitat” per a realitzar aquest acompanyament i assessorament en la implementació i optimització dels tests al procés productiu.

Aquest desenvolupament s'ha aconseguit en el marc de la crida que va llançar la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, en col·laboració amb la AVI (Agència Valenciana d'Innovació) al sistema valencià d'innovació a la fi del mes de març, i que va donar com a resultat la selecció d'un total de 41 projectes per a donar resposta a les necessitats sanitàries causades per la Covid.

També et pot interessar

stats