L’institut de Bétera on van agredir un professor per raons homòfobes fa una crida al respecte

Representants del professorat, de l’estudiantat i de les famílies condemnen els fets i els atribueixen a un “grup minoritari d’alumnes intolerant”

Pancarta exhibida a l'institut d'educació secundària Les Alfàbegues de Bétera
Pancarta exhibida a l'institut d'educació secundària Les Alfàbegues de Bétera / À Punt

Alumnat, professorat i famílies de l’institut d’educació secundària Les Alfàbegues de Bétera, on fa uns dies un grup d’estudiants va agredir un dels professors del centre mentre li proferien insults homòfobs, ha mostrat aquest divendres el seu rebuig a aquest tipus de violència i ha manifestat el seu suport a Miquel Álvarez, el docent de Física i Química a qui van increpar i, fins i tot, estirar dels cabells amb crits discriminatoris.

En un acte conjunt al pavelló del centre, en el qual l’estudiantat ha exhibit unes pancartes grans que demanaven respecte, la comunitat educativa ha lamentat l’agressió homòfoba i l’ha atribuïda a un “grup minoritari d’alumnes intolerant”. Cal recordar que almenys deu alumnes han sigut expulsats per aquesta conducta.

La comunitat educativa ha qualificat de “trist” el fet, perquè atempta contra als valors d’inclusió i respecte que es promouen en el centre. En aquest sentit, la directora general d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, que també ha assistit a l’acte celebrat aquest divendres a Bétera, ha lamentat els fets i ha destacat que aquest institut és un referent pel que fa a les iniciatives per a promoure la igualtat i la convivència. De fet, apuntava que el centre compta amb la figura del mediador entre l’alumnat, per a resoldre conflictes, així com un pla d’igualtat i convivència.

Per la seua banda, el director del centre, Luis Giménez, ha destacat que el respecte a la diversitat és una de les línies de treball bàsica del centre. L’agressió al docent de secundària va ocórrer fa uns dies, quan el professor agredit va demanar a un grup d’alumnes que retirara una bandera d’Espanya per a evitar la tensió amb un altre grup que havia dut una altra LGTBI prèviament i la resposta de part de l’alumnat va ser tirar-li entrepans, estirar-li els cabells i referir-se a ell amb desqualificacions sobre la seua condició sexual.

“Insistim molt en la diversitat perquè l’alumnat tinga tota la informació possible al seu abast”, remarcava Giménez minuts després d’acabar l’acte de suport al seu company Miquel. La responsable d’Inclusió Educativa ha ressaltat la necessitat de treballar amb l’alumnat que ha comés l’agressió i que ara està uns dies expulsat.  

També et pot interessar

stats