Deu alumnes expulsats en un institut de Bétera per l'agressió homòfoba a un professor

El centre té oberta una investigació que pot fer augmentar la xifra d'estudiants amb mesures cautelars

Aula d'un centre escolar
Aula d'un centre escolar
Elena Andreu
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de febrer 2022 - 11:24 Actualitzat: 23 de febrer 2022 - 19:07

Una agressió homòfoba grupal a un professor de l'institut d'educació secundària les Alfàbegues de Bétera (Camp de Túria) ha provocat l'expulsió d'almenys deu dels alumnes del centre. Segons ha avançat À Punt, els fets van ocórrer la setmana passada i la investigació que ha iniciat el centre pot elevar-ne la xifra.

Fonts de l'institut expliquen que dimecres passat, dos alumnes de l'IES van eixir al pati amb una bandera LGTBI, d'acord amb les fonts esmentades. La iniciativa va provocar que més alumnes seguiren les dos joves fins que el centre va demanar que es posara fi a aquesta mobilització espontània que alterava la normalitat en un pati al qual ixen cada dia mil alumnes.

L'endemà altres alumnes van anar al centre amb banderes d'Espanya, que també van exhibir al pati. Davant la tensió creixent, un professor del centre va demanar als alumnes que es diluïra també eixa mobilització espontània, cosa que va provocar que entre 150 i 200 alumnes acabaren increpant el docent. Durant l'agressió es van tirar entrepans al professor, que va arribar a rebre estirons de cabells i crits despectius sobre la seua condició sexual.

El centre ha convocat aquest dimecres un claustre extraordinari i entre els alumnes s'està preparant un manifest de suport al mestre agredit.

La Conselleria d'Educació ha declinat fer declaracions sobre aquest tema, atés que afecta alumnes menors d'edat. Sí que ha confirmat, en tot cas, que s'ha activat el Pla de Prevenció de la Violència i de Promoció de la Convivència (PREVI) pels incidents comunicats per l'institut. El cas està en mans de la Fiscalia de menors.

L'Ajuntament de Bétera i els sindicats condemnen l'agressió

L'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio Escribá, ha condemnat rotundament, en nom del govern local, qualsevol tipus d'agressió i discriminació homòfoba després de l'incident ocorregut a l'IES Les Alfàbegues d'aquest municipi valencià.

"Des de l'Ajuntament apostem per la diversitat, la igualtat, la no discriminació i la convivència dels nostres veïns i veïnes independentment de l'orientació sexual i de la identitat de gènere", ha dit Verdevio.

D'altra banda, els sindicat STEPV i la Federació d'Ensenyament de CCOO PV han condemnat també "enèrgicament" en dos comunicats l'agressió homòfoba ocorreguda a l'IES Les Alfàbegues de Bétera i alerten de l'auge d'ideologies que fomenten aquests comportaments.

Des de l'STEPV han assenyalat que, per sort, "fets com aquests no són habituals als centres educatius", però "desgraciadament una agressió tan greu com aquesta no és casualitat que s'haja produït en un context polític com l'actual, amb l'auge de determinada ideologia que fomenta aquests comportaments i no respecta cap fet diferencial".

I la Federació d'Ensenyament de CCOO PV s'ha posat a la disposició del centre i de la seua comunitat educativa per a treballar accions concretes que permeten "erradicar aquests lamentables fets i treballar en la conscienciació i respecte de totes les persones, sense discriminació per la seua condició sexual".

També et pot interessar

stats