Marzà i Oltra acusen Vox de sembrar un "odi" que genera "accions cruels" com la de Bétera

L'Ajuntament de Bétera condemna l'agressió homofòbica a un professor de l'IES Les Alfàbegues

Una panoràmica de Bètera
Una panoràmica de Bétera / Ajuntament de Bétera (@aytodebetera )
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de febrer 2022 - 11:41 Actualitzat: 24 de febrer 2022 - 14:03

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha parlat aquest dijous l'agressió homòfoba grupal que ha patit un professor de l'IES Les Alfàbegues. Marzà ha dit que el Consell vol que "els discursos d'odi no entren en els centres educatius". En tot cas, ha afegit que "malauradament" els dicursos que es fan "també des de les Corts" i des de determinats mitjans de comunicació per "determinades forces polítiques porten als nostres xiquets i xiquetes, als adolescents a donar normalitat a autèntiques barbaritats. Hem d'aïllar els que odien, hem d'aïllar els violents. En els centres educatius també".

El conseller ha dit que des del primer minut el centre i la Conselleria ha reaccionat. Igualment, està en marxa en el centre una campanya de sensibilització al voltant dels temes LGTBI i s'ha posat a disposició del docent agredit el servei d'assessorament. En tot cas, Marzà ha deixat clar que la "immensa majoria dels xiquets i xiquetes, dels adolescents viu amb normalitat la diversitat".

En un sentit semblant s'ha pronunciat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha acusat en el ple de les Corts Valencianes a Vox de sembrar amb els seus discursos un "odi" que divideix la societat i que genera "accions cruels" d'adolescents valencians cap a persones que són diferents. Oltra ha dit que els discurs de Vox "estan generant una confrontació en la societat que és intolerable en termes democràtics". La vicepresidenta ha afegit que enfront d'això, el Consell defén la llibertat, la diversitat, el respecte i la dignitat humana.

D'altra banda, l'Ajuntament de Bétera (Camp de Túria) ha condemnat "rotundament" l'agressió. Ara per ara ha comportat l'expulsió de deu alumnes del centre i que manté una investigació oberta per tal d'aclarir els fets. En un comunicat d'aquest dijous, l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio, ha lamentat qualsevol "tipus d'agressió i discriminació homofòbica". L'Ajuntament també ha manifestat públicament el seu suport "incondicional" a la direcció del centre escolar i al professorat i posa a disposició tots els mitjans municipals.

Fets com aquest no fan més que enfortir el nostre objectiu de treballar per una societat lliure d'aquesta mena d'acusacions

L'Ajuntament ha explicat que treballa en col·laboració amb l'IES perquè "les propostes coeducatives transversals al currículum", com ara la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, la prevenció de la violència de gènere o l'LGTBIfòbia siguen una realitat. En aquest context, continua el comunicat, s'han realitzat diferents tallers dirigits als alumnes, com per exemple Soc LGTBIfòbic, què puc fer? O d'altres dirigits al professorat del centre. I agrega que aquestes iniciatives s'han completat en campanyes institucionals de sensibilització ciutadana.

"Fets com aquest no fan més que enfortir el nostre objectiu de treballar per una societat lliure d'aquesta mena d'acusacions", ha conclòs l'Ajuntament.

També et pot interessar

stats