Miquel Álvarez, professor agredit a l’institut de Bétera: “L’alumnat ha reproduït un discurs d’odi, i això s’ha d’aturar”

El docent ha agraït les mostres de suport que ha rebut de l'estudiantat, de l’institut, professorat i l’equip directiu

À Punt entrevista Miquel Álvarez, professor agredit a l’institut de Bétera / À Punt NTC

“En la vida hauria imaginat que en un centre educatiu, on ensenyem valors, em pogueren agredir amb l’odi que vaig sentir. Pensava que era impossible”. En declaracions a À Punt, Miquel Álvarez encara es mostra perplex per l’episodi homòfob que va patir en el centre on és docent, a l'institut d'educació secundària Les Alfàbegues de Bétera

Com ha avançat hui en exclusiva À Punt, dijous passat més d’un centenar d’alumnes del centre van increpar Álvarez després de demanar a tres alumnes que retiraren les banderes d’Espanya que estaven exhibint al pati. “No els vaig dir que les retiraren perquè foren d’Espanya, sinó perquè estaven utilitzant un símbol com a provocació”, matisa Álvarez, que explica que aquests alumnes van eixir amb les banderes “com a resposta” d’altres estudiants, que el dia anterior van mostrar la bandera Lgtbi. “A aquests també els vaig dir que les guardaren”, afegeix. 

"El discurs d’odi està latent i només falta una espurna perquè s’encenga tot”, Miquel Álvarez

En l'entrevista que ha concedit al nostre mitjà, el docent creu que l’alumnat està agafant i reproduint un discurs d’odi, que va en augment en els últims anys. Diu que en els seus 9 anys com a professor, veu que aquest discurs cala cada dia més entre l’estudiantat. “Això ho hem d’aturar. El discurs d’odi està latent i només falta una espurna com aquesta perquè s’encenga tot”, ha sentenciat. 

Davant l’agressió, Álvarez ha agraït les mostres de suport que ha rebut tant de la resta de l’alumnat de l’institut, com del professorat i de l’equip directiu. La Conselleria d’Educació també s’ha posat en contacte amb ell, per a oferir-li el servei jurídic en cas de necessitar-lo. 

“La meua tasca és ser docent i seguiré sent-ho, coste el que coste”

Jo no tinc por de seguir anant a treballar, fa uns quants anys que soc docent i sé que has d’agafar el bou de cara i pensar que no han de poder amb tu. La meua tasca és ser docent i seguiré sent-ho, coste el que coste”, ha manifestat Álvarez. 

El professorat ha demanat també el suport de les famílies per a educar l’alumnat en valors. Afirma que els adolescents han de saber que “tot és respectable mentre l'actuació no vaja contra els drets de les altres persones”. 

També et pot interessar

stats