L’hoteleria critica que les noves mesures no permeten reprendre l’oci nocturn

Els promotors dels festivals reben amb satisfacció les mesures, mentre que els propietaris dels cinemes lamenten que no s'alce la prohibició de consum de begudes i aliments dins de les sales

Imatge d'arxiu de l'ambient nocturn al barri del Carme, a València
Imatge d'arxiu de l'ambient nocturn al barri del Carme, a València
22 de maig 2021 - 17:14

Conhostur, la Confederació Empresarial d’Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana, ha qualificat de "notícia positiva" l'ampliació de l'horari de de bars i restaurants fins a les 00:30 hores per a consolidar el servei dels sopars, però ha lamentat que no s'haja avançat més per a arribar a les dos de la matinada, el que permetria reprendre l'activitat de l'oci nocturn i les bodes de nit en els salons de banquets.

Per a l'entitat, que representa a la Federació Empresarial d'Hoteleria de València (Hoteleria València), l'Associació d'Hoteleria i Turisme de Castelló (Ashotur) i a la Federació d'Empresaris d'Hoteleria de la Província d'Alacant (Fepha), era "moment d'avançar" en la desescalada i permetre a les empreses una ampliació de l'aforament interior al 75%.

A més, segons la patronal, amb la distància exigida de separació entre taules de dos metres dins dels locals, l'aforament real que es pot aprofitar és inferior al percentatge que estableix la resolució.

Satisfacció entre els promotors dels festivals i crítiques des de les sales de cinema

Els promotors dels festivals també s'han mostrat satisfets per les noves mesures aprovades pel Consell, que els permeten duplicar l'aforament actual en exteriors fins a arribar a 4.000 persones. En interiors se'n podrà arribar a un màxim de 3.000.

Per contra, els propietaris de les sales de cine continuen sentint-se a la cua en la desescalada pel que fa al sector de la cultura i l'entreteniment. Les mesures aprovades per la Generalitat no alcen la prohibició de consum de begudes i aliments dins de les sales, el que ja és, des de fa mesos, una important minva en els seus ingressos fins a tal punt que fa perillar la continuïtat de molts negocis.

També et pot interessar