La cultura, en risc: el 80% de les sales de cine tancaran al llarg de la setmana

Les restriccions en l’aforament i l’avançament del toc de queda obliguen a tancar fins que millore la situació.

Imatge d'arxiu d'una sala de cine

El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris de Cine de la Comunitat Valenciana i gerent dels cines Babel, Antoni Such, ha avançat a À Punt Notícies que al llarg de la setmana al voltant del 80% d’aquests espais culturals tancaran temporalment, a l’espera que es relaxen les restriccions, que els limiten durament l'activitat.

Les dures mesures que ha ordenat la Generalitat per frenar el ràpid avanç de la tercera onada posen entre les cordes l’activitat cultural a la Comunitat Valenciana. Les limitacions d’aforament als espais tancats i l’avanç del toc de queda a les 22:00 hores, que només permet que els cines facen dues projeccions per cada sala, han obligat gran part d’aquests espais a tancar temporalment fins que millore la situació epidemiològica.

De fet, Such ha anunciat que els Cines Babel, a València, cessaran l'activitat el pròxim dilluns. Aquesta decisió s’uneix a la comunicada pels Cines Lys, que tanquen a partir d’aquest dimarts. En un comunicat, els exhibidors expliquen que totes les mesures adoptades per la Conselleria de Sanitat conviden a un “autoconfinament”, raó per la qual no consideren adequat oferir un “estímul en forma de cine” per a eixir de casa.

Diverses cadenes també han fet públic en els darrers dies que tancaran temporalment les sales. És el cas de Yelmo, líder d’exhibició a Espanya, que deixarà de projectar en vora els 50 complexos que té, entre d’altres a Sagunt, València i Alacant.

Pel que fa a l’empresa Ocine, previsiblement tancarà des d’aquest divendres, 29 de gener, l’únic cine que es mantenia obert a Castelló de la Plana, després de la clausura temporal dels Cinesa, ubicats al centre comercial Salera.

Les sales de cine agraeixen la dedicació i esforç dels treballadors, adaptant-se als canvis, i dels espectadors, que han “confiat” en aquests espais a pesar de la complicada situació sanitària.

També et pot interessar

stats