El Consell aprova el toc de queda a la una de la matinada fins al 7 de juny amb l'aval del TSJ

Serà l'última pròrroga del toc de queda "si la situació continua com ara", segons ha anunciat el president de la Generalitat

La comissió interdepartamental de salut anuncia noves mesures
La comissió interdepartamental de salut anuncia noves mesures / À Punt

El cap del Consell, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte, després d'haver rebut l'aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, les noves mesures de control enfront de la Covid, entre les quals destaquen reduir la limitació de la mobilitat nocturna entre la 1.00 i les 6.00 hores i retardar el tancament de l'activitat de bars i restaurants a les 00.30 hores.

Aquestes mesures entraran en vigor a les 00 hores del dilluns 24 de maig i s'aplicaran fins al dilluns 7 de juny.

“La decisió de reduir la mobilitat ha estat un instrument decisiu per a salvar vides i contindre la pandèmia. Però el 7 de juny, si la situació continua com ara, els valencians deixarem arrere el toc de queda”, ha assenyalat Ximo Puig.

Després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19, celebrada aquest matí, el president de la Generalitat ha traslladat que s'amplia l'aforament al 75% de les activitats relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones (esportives, culturals o socials). En el cas d'espais tancats el màxim serà de 3.000 persones i en espais oberts de fins a 4.000 (en tots dos casos en sectors diferenciats de 1.000 persones).

Ximo Puig ha indicat que estes mesures responen a la intensificació de la fase d'obertura progressiva que la Comunitat Valenciana va iniciar fa dues setmanes. “Hem anat obrint i la nostra situació ha continuat millorant”, ha indicat. En aquests 15 dies la incidència ha baixat de 40 casos a 29,8 (per 100.000 habitants en 14 dies) i les hospitalitzacions s'han reduït en un 54%. 

Quasi 2,5 milions de dosis administrades

El president de la Generalitat ha subratllat que mentre avança l'obertura progressiva, “la vacunació és el gran actiu per a la superació de la pandèmia i és on centrarem tots els esforços”. I ha destacat que acabarem aquesta setmana amb prop de dos milions i mig de dosis administrades i vora el 40% de valencians i valencianes amb, almenys, una dosi. La previsió per a la setmana que ve és administrar 250.000 dosis.

En aquests moments, ha destacat que ja s'està vacunant als majors de 50 anys, un grup d'edat que acabarà el 15 juny. A partir d'aquesta data es començarà a immunitzar les persones que tenen entre 40 i 50 anys, mentre que al juny (?) serà el torn dels majors de 30 anys.

A més del president de la Generalitat, en la reunió de la Interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

També et pot interessar