L'Hospital Quirón de València administra la segona dosi d'AstraZeneca al personal a pesar de les indicacions de Sanitat

El centre confirma que ha pres la decisió per al personal sanitari de menys de 60 anys que va rebre al febrer la primera dosi

Imatges de la clínica Quirón de València
Imatges de la clínica Quirón de València

L'Hospital Quirón de València ha administrat ja la segona dosi a part del seu personal sanitari menor de seixanta anys, a aquells que ja havien rebut la primera dosi d'aquest sèrum al mes de febrer, segons publica Levante-EMV. El rotatiu explica que el centre hospitalari ha confirmat que s'ha subministrat la pauta completa del fàrmac al "personal assistencial", és a dir, a treballadors i treballadores que es troben en la primera línia.

Davant aquests fets, des de la Conselleria de Sanitat assenyalen que "s'estudiaran mesures pel possible incompliment de l'Estratègia Nacional de Vacunació, sense respondre als nostres requeriments i utilitzant les vacunes que se'ls van facilitar sota uns criteris determinats".

La vacunació s'ha produït a pesar que Espanya va ser un dels països europeus que va interrompre la vacunació amb AstraZeneca als menors de seixanta anys, després que diversos pacients presentaren trombes, i a pesar que l’Agència Europea de Medicaments i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) afirmaren que era un preparat segur. La decisió, per tant, contravindria les indicacions dels responsables sanitaris a Espanya.

Des de l'hospital expliquen que porten des del 20 d'abril preguntant a Sanitat què fer amb aqueixes segones dosis "i no hi ha hagut resposta" i que els vials els tenien guardats en la nevera i la por de l'hospital "era que caducaren i deixàrem al nostre personal sense vacunar". A més, defensen que la fitxa tècnica de la vacuna marca que és apta per a immunitzar persones majors de díhuit anys i que la seua pauta correcta és entre deu i dotze setmanes, una regulació que va aprovar la mateixa AEM. La fitxa tècnica també assenyala que els vials poden aguantar sis mesos en neveres d'entre dos i huit graus i a l'hospital haurien estat tres mesos.

També et pot interessar

stats