L’Hospital de Manises passa a ser de gestió pública

Este és el quart departament de salut que es reverteix del conegut com a model Alzira, del qual només queda l’Hospital Universitari del Vinalopó, a Elx

Hospital de Manises
Hospital de Manises en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Dilluns a la mitjanit ha finalitzat la concessió de l'Hospital de Manises a Sanitas, empresa que ha gestionat este departament de salut des del 2009 en consorci amb Ribera Salud i a partir del 2012 en solitari. Des de hui, per tant, este centre hospitalari, deu centres de salut, deu consultoris locals, dos centres d'especialitats i l'hospital de crònics de Mislata passen a ser de gestió pública.

El de Manises és el quart departament de salut que es reverteix del conegut com a model Alzira, del qual només queda l’Hospital Universitari del Vinalopó, a Elx, sota la gestió de Ribera Salud. La primera reversió va ser precisament la de l'Hospital de la Ribera l'1 d'abril del 2018, durant el primer govern del Botànic. Tres anys més tard el va seguir l'Hospital de Torrevella. Enguany, el Botànic tenia previst les reversions del departament de salut de Dénia i Manises. Esta gestió es va iniciar l'any passat, però ha sigut l'actual Consell, format pel PP i Vox, qui l’ha duta a terme.

Este departament de salut és part de la nova agrupació sanitària interdepartamental València-Oest, que té com a centre de referència l'Hospital General Universitari de València. Segons informa l'Hospital de Manises, proporciona assistència sanitària a més de 195.000 valencians i valencianes de catorze pobles i ciutats de l'Horta Sud (Aldaia, Manises, Mislata i Quart de Poblet), la Foia de Bunyol (Alboraig, Bunyol, Godelleta, Iàtova, Macastre, Xest i Xiva), Camp de Túria (Riba-roja i Loriguilla) i la Ribera Alta (Torís).

Pel que fa a l'Hospital Universitari del Vinalopó, que té una concessió de la gestió en mans privades fins al 2025, la Conselleria de Sanitat descarta finalitzar-la sempre que es continue prestant el servei amb els mateixos paràmetres d'eficiència que existeixen actualment.

També et pot interessar

stats