Compromís exigeix una major inversió a l'Hospital de Manises després de la reversió

El portaveu de Sanitat de Compromís a les Corts, Carles Esteve, ha alertat que calen entre 200 i 300 professionals més al departament de salut

El portaveu de Sanitat de Compromís a les Corts, Carles Esteve, a les portes de l'Hospital de Manises
El portaveu de Sanitat de Compromís a les Corts, Carles Esteve, a les portes de l'Hospital de Manises / À Punt NTC

El grup parlamentari de Compromís en les Corts ha denunciat este dilluns les "mancances" amb les quals l'Hospital de Manises (Horta Sud) iniciarà aquest dimarts la reversió a la gestió pública i exigeix a la Conselleria de Sanitat una major inversió de la prevista en este departament de salut.

Així ho ha manifestat el diputat i portaveu de Sanitat de la formació, Carles Esteve, en una roda de premsa a la porta de l'hospital, en la qual ha reclamat una sanitat pública a Manises "de qualitat" i equiparable a la resta de departaments i municipis.

"Hui és un dia alegre, perquè acaben quinze anys de gestió de la sanitat en mans d'una empresa, Sanitas, que gràcies a la política privatitzadora del PP ha fet negoci a costa de la salut de moltes persones", ha assenyalat Esteve.

Segons ha informat, només en este departament, des del 2009, "més de 2.000 milions d'euros de la sanitat pública han acabat en mans privades" i ha celebrat que els catorze municipis que depenen d'aquest hospital "tindran per fi, des de demà, una sanitat 100% pública".

Degradació i deterioració de l'atenció els últims mesos

El diputat valencianista ha advertit que la "degradació" i la "deterioració" de l'atenció en els últims mesos ha sigut "especialment greu, com ja ha passat en altres reversions". Esteve ha raonat que esta és una "pràctica habitual de les empreses que retallen en personal al final del contracte per a augmentar el guany".

Açò s'ha traduït, ha dit, en "agendes tancades amb sis mesos d'antelació, esperes de més de tres setmanes per a visitar el metge de capçalera o cites a nou mesos per a proves diagnòstiques".

Davant "el caos de Dénia", Compromís redoblarà "els esforços per a vigilar que el procés a Manises es fa sense retallades i garantint la qualitat de l'atenció". Segons els càlculs de la formació valencianista, la incorporació de 400 professionals al departament és "completament insuficient," ja que en caldrien "entre 600 i 700".

Onze milions d'euros d'infraestructures pendents

Esteve ha acusat l'Hospital de Manises Sanitas de deixar sense executar onze milions d'euros d'inversions en infraestructures i ha recordat que el Consell "ha perdonat 46,7 milions del deute pendent de l'empresa amb la Generalitat i falten 300 milions per pagar, més les liquidacions del 2021 al 2024".

Compromís posarà en marxa una campanya de control ciutadà del procés de reversió, en la qual facilitarà que cada persona puga denunciar els incompliments que es puguen donar en l'atenció sanitària, tant a l'hospital com en cada centre de salut.

També et pot interessar

stats