L'home que va ajudar la seua dona a morir, "molt afectat" però "satisfet" perquè ella ha deixat de patir

Ángel Hernández ha quedat en llibertat i demana que es regule l'eutanàsia.

Imatge de portada: Carlos Pérez (Efe)

L'home detingut per ajudar a morir la seua dona amb una malaltia terminal ha quedat en llibertat sense mesures cautelars després de comparéixer davant del jutge. Ángel Hernández Pardo, investigat per un delicte de cooperació, ha reconegut haver ajudat la seua dona a morir, i ha reclamat que cal ajudar totes aquelles persones que es troben en la mateixa situació que la seua dona. 

Ángel Hernández Pardo, que va ajudar la seua dona a morir, diagnosticada des de fa 30 anys d'esclerosi múltiple i que feia anys que era totalment dependent, ha assegurat estar "molt afectat" però, alhora, "satisfet" perquè ella ja ha deixat de patir.

Després d'haver quedat en llibertat, ha reconegut que va ser una situació "molt espinosa" però que ho va fer perquè la seua dona feia "moltíssim temps" que li ho demanava. "Estava molt esgotada, patint moltíssim, les pautes de morfina ja no li servien i per això vam decidir ja fer-ho", ha explicat. 

"Hi moltes persones en la mateixa situació"

No obstant això, abans d'ajudar-la, tots dos van voler deixar constància que ho feia per petició expressa d'ella, qui era secretària judicial i sabia el que li podia ocórrer. "Ella tenia pànic pel que em poguera passar", ha dit, per a explicar que si ho va gravar tot va ser perquè es vera el sofriment d'ella i perquè es vera la necessitat de regular l'eutanàsia. Una normativa que actualment no està regulada a Espanya, a pesar que, tal com ha recordat Hernández Pardo, hi ha "moltes" persones que estan en la situació en la qual estava la seua dona. 

A partir d'ara, i a l'espera del procés judicial, Hernández Pardo ha comentat que es dedicarà a cuidar-se. "Ara el que he de fer és cuidar-me jo, perquè en cuidar la meua dona les 24 hores del dia jo ja tenia molts problemes, per la qual cosa ara he d'intentar fer tots els possibles per a recuperar-me", ha dit.

Dret a Morir Dignament convoca una manifestació aquesta vesprada

L'organització de Dret a Morir Dignament (DMD) ha convocat aquest divendres, a les 17:00 hores, una manifestació enfront dels jutjats de plaça de Castilla de Madrid, en suport a Ángel Hernández. Amb aquesta concentració volen demanar que "l'actuació d'Ángel no reba cap càstig penal" i que els.partits polítics "es prenguen de debò la despenalització de l'eutanàsia i la regulen com més prompte millor".

L'Associació Dret a Morir de la Comunitat Valenciana lamenta el bloqueig a la llei

L'Associació Dret a Morir de la Comunitat Valenciana lamenta que, 21 anys després de la mort de Ramón Sampedro, continue sense regular-se el dret a l'eutanàsia. El seu president, Javier Velasco, ha explicat a Les notícies del matí que li sembla "molt injusta" la situació que viu Ángel Hernández. 

"Cal esperar a la valoració i decisió judicial, però ens sembla totalment injust que un acte d'amor, ajuda i solidaritat es convertisca en punible", ha afirmat Velasco, qui ha afegit que el bloqueig de la llei de l'eutanàsia al Congrés és conseqüència de la pressió que exerceixen alguns grups "que són minoritaris, però que tenen molta força". 

El Codi Penal regula en el seu article 143 la inducció al suïcidi o la cooperació amb el suïcidi d'altres persones, amb un rang de penes que va dels dos als deu anys de presó, encara que es preveu una rebaixa si hi ha petició expressa de la víctima i aquesta patira malaltia greu.

També et pot interessar

stats