L'excomissari Ricardo Ferris: "No serem capaços de lluitar contra aquest govern indigne?"

El sindicat Jupol ha expressat el suport a l'excomissari i qualifica la destitució com "un atac directe a la llibertat d'expressió i als drets fonamentals en la Policia Nacional"

Ricardo Ferris aquest divendres durant la protesta dels policies del sindicat Jupol / Twitter: @Jupol_Valencia

Desenes de membres del sindicat Jupol s'ha concentrat aquest divendres enfront de la Prefectura Superior de València en protesta per la destitució de l'inspector en cap de la comissaria centre de València, Ricardo Ferris.

L'excomissari va ser destituït després de participar en un acte en què va vincular la immigració il·legal amb la delinqüència. Unes declaracions per les quals està sent investigat per un possible delicte d'odi.

Jupol ha expressat el seu suport públic a Ferris i el seu secretari autonòmic, Sebastián Gómez, ha qualificat la destitució d'Interior com "un atac directe a la llibertat d'expressió i als drets fonamentals en el si de la Policia Nacional".

Segons el parer de Gómez, Ricardo Ferris "és un gran professional que ha demostrat la seua vàlua en una àmplia carrera professional, molt implicat en el seu treball i que compta amb el reconeixement de tots els companys de la Policia Nacional de València".

Per això, ha exigit a la Direcció General de la Policia i a la Prefectura Superior de la Comunitat Valenciana que "secunden de manera íntegra els seus policies, que duen a terme un treball impecable als carrers, i a canvi d'això, des dels comandaments, se'ls deixa abandonats i davant qualsevol polèmica se serveix el seu cap en safata de plata".

El passat 4 de novembre la secció especialitzada en delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València va decidir obrir diligències d'investigació contra l'exinspector després de la denúncia interposada per diverses associacions.

Ferris va fer aquestes declaracions el passat 14 d'octubre en l'Ateneu Mercantil de València en el marc d'un acte sobre "Immigració i Ciutadania" organitzat per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Denaes) i el grup parlamentari de Vox en les Corts.

Després de fer-se pública la destitució, el sindicat policial Jupol va anunciar que acudiria als tribunals i va acusar de "poca valentia" la Prefectura Superior i la Direcció General de la Policia en esgrimir motius organitzatius per a apartar-lo de les seues funcions.

També et pot interessar

stats