La Policia relleva el cap de la Comissaria de Districte València Centre per qualificar els immigrants de "delinqüents"

Ricardo Ferris va fer les declaracions divendres passat en l'Ateneu Mercantil, en un acte sobre immigració i ciutadania, organitzat per la Fundación per a la Defensa de la Nación Española (Denaes) i Vox

Un vehicle de la Policia Nacional, en arxiu / CNP

La Direcció General de la Policia ha acordat, aquest dijous de vesprada, rellevar el cap de la Comissaria de Districte València Centre, a proposta de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, segons ha confirmat la Delegació del Govern a la Comunitat. Així mateix, s'ha obert una informació reservada per a esclarir tots els detalls en relació amb la seua participació en un acte el 14 d'octubre i depurar les responsabilitats que pertoque.

Poc abans de fer-se pública aquesta decisió, la Delegació del Govern havia anunciat l'obertura d'una investigació interna a Ferris per les declaracions en què va afirmar que "la pràctica totalitat de detinguts" són estrangers. La delegada del govern, Pilar Bernabé, havia anunciat també una investigació i ha dit que la delegació ha elevat una petició perquè es revoque la comissió de serveis per la qual és ara mateix inspector en cap. 

"Fa uns cinc anys que no treballem amb delinqüents nacionals", va assegurar Ferris, que va fer broma en assenyalar que, quan detenen algun espanyol, "en comptes de portar-lo al jutjat" haurien de traslladar-lo "al centre d'espècies protegides del Saler". El responsable policial va fer aquestes declaracions divendres passat en l'Ateneu Mercantil de València, en el marc d'un acte sobre immigració i ciutadania organitzat per la Fundación para la Defensa de la Nación Espanyola (Denaes) i el grup parlamentari de Vox a les Corts.

L'acte va tindre dues taules redones i la presència del vicepresident de Vox, Javier Ortega Smith. En el seu torn de paraula, l'inspector en cap va assegurar que li semblen "absurds els percentatges del 30, 40 o 50%", perquè "la pràctica totalitat dels detinguts que fa la Policia i la Guàrdia Civil són estrangers". A més, va agregar: "Tots els que venen en les pasteres són expresidiaris".

La delegada del govern, Pilar Bernabé, ha anunciat una investigació i ha dit que la delegació ha elevat una petició perquè es revoque la comissió de serveis per la qual és ara mateix inspector en cap. 

D'altra banda, el líder de Vox Santiago Abascal ha mostrat el seu suport a Ferris a través d'un missatge de Twitter que diu que el "Ministeri de l'Interior sanciona a policies pel simple fet d'exposar la realitat en què treballen". També la síndica de Vox a les Corts Valencianes, Ana Vega, s'ha manifestat en suport del policia en Twitter. "Tot el meu suport i reconeixement a aquest servidor públic", ha escrit.

També et pot interessar

stats