La Fiscalia investiga l’exinspector de policia de València que va vincular la immigració amb la delinqüència

El Ministeri públic determinarà si va cometre un presumpte delicte d’odi contra la població d’origen estranger

La Ciutat de la Justícia, on han declarat els dos alts càrrecs de Sanitat i l'IVAJ, aquest dimarts
La Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La secció de delictes d'odi de la Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal contra Ricardo Ferris, l’ex inspector en cap de la Comissaria Centre de València que va assegurar, en un acte organitzat per Vox, que els immigrants eren delinqüents.

D’aquesta manera, la Fiscalia reacciona a la denúncia interposada per una trentena d'organitzacions que atenen la població migrant, entre les quals estava València Acull, la Federació Unió Africana Espanya, Per tu dona, Colombia Tierra Querida o SOS Racisme del País Valencià.

En el seu escrit, aquestes entitats denunciants reclamaven al ministeri públic que acusara l'excomissari, que va ser rellevat del seu càrrec després de fer-se públiques les seues manifestacions, d'incitar a l'odi contra les persones estrangeres.

Les organitzacions argumentaven en la denúncia que Ferris va equiparar la immigració amb la delinqüència i va atribuir tots els delictes que es cometen a les persones estrangeres, en un acte organitzat per Vox i la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Denaes), amb el suport de l'associació Una policia per al segle XXI.

A més, agregaven que l’excomissari va instar públicament a "actuar i tirar-li nassos a la situació actual" i va afirmar que "els espanyols som un poble pacífic, però desgraciadament haurem de deixar de ser-ho".

D'un a quatre anys de presó

El delicte d'odi, que contempla l'article 510.1.a del Codi Penal, està castigat amb una pena de presó d'un a quatre anys i multa de sis a dotze mesos.

La Direcció General de la Policia Nacional, en assabentar-se d’aquestes declaracions de l’agent, va acordar rellevar-lo del càrrec i van obrir una informació reservada per a aclarir "tots els detalls" en relació amb la seua participació en aquest acte i depurar les responsabilitats.

També et pot interessar

stats