Grande-Marlaska defén el relleu de l'inspector de Policia Ricardo Ferris per fer afirmacions "greus" i "falses" sobre la immigració

El ministre de l'Interior recorda que el 70% dels delictes a Espanya "són comesos per ciutadans espanyols"

L'inspector apartat, Ricardo Ferris, en l'acte de Vox
L'inspector apartat, Ricardo Ferris, en l'acte de Vox / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 d'octubre 2022 - 14:49 Actualitzat: 21 d'octubre 2022 - 19:15

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha justificat el relleu de l'inspector cap de la comissaria centre de la ciutat de València, Ricardo Ferris, per fer manifestacions "greus", "falses" i "de caràcter un poc xenòfob" sobre la immigració en un acte organitzat per Denaes i el grup parlamentari de Vox el 14 d'octubre. En aquest, Ferris va afirmar que "la pràctica totalitat de la delinqüència del carrer és d'immigrants il·legals". 

Grande-Marlaska ha insistit en el fet que les afirmacions "a més de greus" en boca d'un càrrec del Cos Nacional de Policia, "infonen falsos rumors que no es corresponen amb la realitat". I ha recordat que segons "dades oficials, més del 70% dels delictes" a Espanya "són comesos per ciutadans espanyols". Ferris va afirmar que per a ell "immigració il·legal" era "igual a delinqüència" i que "tots els que venen en pastera són expresidiaris".

"No permetré que una persona com ell taque la reputació de la Policia Nacional", ha explicat el ministre de l'Interior en el transcurs d'un acte a Sevilla en què ha defés que les observacions de Ferris no representen el cos policial. El ministre li ha retret el fet que "posen en dubte una cosa que defensen a ultrança els nostres policies, que és la neutralitat política en l'exercici de les seues funcions". 

El relleu, "oportú i procedent"

Per això ha defés el relleu de l'inspector com una "resposta oportuna i procedent, amb totes les garanties, però contundent i necessària" per a la "defensa de la institució, de la Policia Nacional, que no se sent identificada amb eixos valors".

El ministre també ha recordat que, juntament amb l'orde de renúncia "clara i terminant" s'ha obert l'oportú expedient informatiu "per a depurar totes les responsabilitats que procedisquen i amb totes les garanties".

Vox ofereix suport jurídic a l'inspector

El grup parlamentari de Vox, convocant de l'acte, ha oferit assessoria jurídica a l'inspector apartat. El portaveu de la formació d'extrema dreta en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha defensat les afirmacions de Ferris, tot i les estadístiques exhibides per Interior que afirmen el contrari. Segons el diputat, Ferris "va dir la veritat" i "ningú pot ser destituït per dir la veritat", per la qual cosa ha justificat el suport jurídic de Vox per a revertir la seua destitució.

La decisió de rellevar a Ricardo Ferris del càrrec es va adoptar a proposta de la Prefectura Superior de la Policia a la Comunitat Valenciana, segons van informar fonts del Ministeri de l'Interior.

La Federació Unió Africana demana una resposta contundent

Des de la Federació Unió Africana a Espanya, Casa Àfrica, han publicat aquest divendres també un comunicat en què qualifiquen les declaracions de Ferris com "lamentables" i exigeixen una resposta contundent i clara de les autoritats autonòmiques i nacionals perquè hi ha molt en joc. "Si deixem passar com una anècdota unes declaracions així d'un suposat servidor de l'estat, després no podrem estranyar-nos que es cometen impunement delictes d'odi entre la ciutadania", conclou el comunicat. 

També et pot interessar

stats