L’estudiantat ix al carrer per a denunciar que les dones segueixen patint “terrorisme masclista”

Centenars d’alumnes prenen la via pública per a evidenciar que “hi ha relleu generacional en el moviment feminista”

Capçalera de la marxa d'estudiants que ha recorregut els carrers de València aquest dimecres pel matí
Capçalera de la marxa d'estudiants que ha recorregut els carrers de València aquest dimecres de matí / À Punt NTC

Els estudiants han eixit aquest dimecres als carrers de València, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, per a visibilitzar les seues reivindicacions. Els participants en la marxa, que ha eixit de la facultat d'Història i s’ha dirigit a la plaça de la Reina, han afirmat que l’estudiantat "buida les aules i pren els carrers" per a denunciar que les dones continuen patint els efectes del "terrorisme masclista" i demostrar que "hi ha relleu generacional en el moviment feminista".

La portaveu de Lliures i combatives i del Sindicat d'Estudiants, convocant de la protesta, Ana Isabel Arellano, ha assegurat que aquest 8M s’han tornat a buidar les aules, en referència als participants en la marxa, "perquè ens continuen matant i violant i continuem patint les agressions del terrorisme masclista, tant institucional com social".

Arellano ha afirmat que en els últims anys "s'està avançant molt en lleis feministes", però ha alertat que "falten mitjans" per a aplicar-les. En aquest sentit, ha censurat l'"atac sistemàtic de partits i mitjans reaccionaris" a la llei de "només sí és sí": "No és un atac a una persona o a un ministeri, sinó al moviment feminista", ha advertit.

La portaveu de les organitzacions feministes ha subratllat, finalment, la importància que la lluita per la igualtat siga "col·lectiva" i incloga al col·lectiu LGTBIQ+. 

També et pot interessar

stats