L’empresa de Benejússer on treballava el camioner mort a Bèlgica convoca una aturada de protesta

L’Associació de transport frigorífic d’Espanya secunda l’acció de rebuig a uns fets que qualifica d'“homicides" i "cruels”

Aparcament de l'empresa de Benejússer on treballava el camioner a qui va matar l'impacte de la tapa de clavegueram dissabte
Aparcament de l'empresa de Benejússer on treballava el camioner a qui va matar l'impacte de la tapa de clavegueram dissabte / À Punt NTC

L’empresa de Benejússer on treballava Gheorghe Tibil, el camioner que va morir el cap de setmana passat en caure-li des d’un pont que creuava una autovia una tapa de clavegueram de vora vint quilos, ha convocat una concentració i una xiulada per a diumenge en senyal de protesta per l’acció que va posar fi a la vida del seu company.

Amb este gest, la firma vol retre-li un homenatge a Tibil diumenge a les 13 hores, coincidint amb el soterrament de l'home. Hi haurà una aturada de cinc minuts i faran sonar el clàxon camions, cotxes i motos, segons ha indicat la companyia en un comunicat.

A esta aturada s’han sumat l'Associació Espanyola d'Empresaris de Transport ambTemperatura Dirigida (Atfrie), a la qual pertany l’empresa, i altres associacions europees.

Suport europeu

Atfrie ha sol·licitat en un comunicat la participació dels seus associats en la protesta per a "retre homenatge i recordar el bon professional i bona persona" que era Tibil, després de morir a causa de "una acció homicida i cruel".

L’empresa on treballava el camioner des de 2014, va anunciar este dimecres que es personarà en el procés contra els cinc presumptes autors dels fets, dos d’ells menors d'edat. Tots havien consumit òxid nitrós, el conegut com a gas del riure, abans de llançar la tapa des d’un dels ponts que creua l’autovia. El vehicle del camioner passava tot just per davall i l’impacte va ser tan fort que va morir en l’acte.

Els cinc arrestats no hauran d’enfrontar-se a un delicte d’assassinat, sinó d’obstrucció al trànsit amb resultat de mort. Dels cinc detinguts, tres estan a la presó, un en un centre de menors i l’altre, en llibertat amb càrrecs. 

També et pot interessar

stats