Els arrestats per la mort del camioner d’Almoradí no seran processats per assassinat

Quatre dels cinc detinguts ingressen en presó i l’empresa de transports per a la qual treballa anuncia una demanda per a reclamar responsabilitats

Un crespó negre penjava en els camions de l'empresa de Benejússer on treballava el camioner a qui va matar la tapa de clavegueram
Un crespó negre penjava del retrovisor dels camions de l'empresa de Benejússer on treballava el conductor a qui va matar la tapa de clavegueram / À Punt NTC

Les autoritats belgues no jutjaran per assassinat els cinc joves que van llançar des d’un pont la tapa de clavegueram que va acabar amb la vida de Gheorghe Tibil, el camioner d’Almoradí, en una autopista de Bèlgica. Els tres adults arrestats han ingressat en la presó, mentre que un dels menors ho ha fet en un centre de menors i l’altre ha quedat en llibertat amb càrrecs. Se'ls processarà per un presumpte delicte d’obstrucció al trànsit amb resultat de mort, segons recullen els mitjans belgues. Si finalment se'ls considera responsables d’este delicte, haurien d’afrontar penes de presó d’entre vint i trenta anys.

Les imatges que van gravar les càmeres de seguretat d’un veí han sigut determinants per a identificar els cinc detinguts, com ha relatat este dimecres Gloria Romera, CEO de la firma de transports on treballava la parella: "Estan gravats els cinc individus i el cotxe", afirmava. Un dels presumptes autors dels fets, en assabentar-se que havien sigut captats per les càmeres i que l'accident havia resultat mortal, va acudir a la policia voluntàriament.

Els cinc arrestats han reconegut que no havien ingerit alcohol, però sí òxid nitrós, el que popularment es coneix com a “gas del riure”.

Va ser la parella de Gheorghe, que havia estat al volant del vehicle fins pocs minuts abans de l’accident, qui va comunicar a l’empresa el que acabava de passar i com va intentar, en uns primers moments, taponar d’alguna manera la ferida. Ara treballar per gestionar la pèrdua amb ajuda psicològica.

La televisió belga ja va informar que s'havia denunciat una agressió semblant dos dies abans a una altra camionera, i que estaven al cas del robatori de moltes tapes de claveguera en la zona.

Demanada per la via civil

L'empresa del camioner mort, amb seu a Benejússer, ha anunciat accions legals, malgrat que la legislació belga no permet als particulars interposar demandes per la via penal. Ho faran, per tant, per la via civil, com ha confirmat en una roda de premsa Gloria Romera: "Farem una demanda per a reclamar tots els danys personals, civils, però encara no podem fer res fins que la Fiscalia no tinga tot el cas tancat", aclaria.

Tot i la dificultat burocràtica amb què s'estan trobant, esperen poder repatriar la víctima a Romania este dijous i que finalment es puga celebrar el soterrar diumenge.

També et pot interessar

stats