La Fiscalia belga estudia si hi va haver premeditació dels cinc joves detinguts i acusats de matar el conductor d'Almoradí

La localitat, consternada per la mort del camioner a qui li van tirar una tapa de clavegueram de vint quilos

El veïnat d'Almoradí està consternat per la notícia de la mort del camioner, que tenia previst casar-se en este municipi a l'agost
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de maig 2024 - 15:12 Actualitzat: 14 de maig 2024 - 19:59

La Fiscalia belga estudia si hi va haver premeditació per part dels cinc joves detinguts i acusats de matar el conductor d'Almoradí a qui van llançar una tapa del clavegueram mentre conduïa el camió. Ara s'ha conegut que dies abans ja havien atacat un altre camió amb la mateixa tècnica. La Fiscalia d’este país ha qualificat la mort de deliberada i els acusats reconeixen que havien consumit càpsules d'òxid nitrós.

Almoradí està consternat per la mort d’un dels seus veïns, Gheorghe Tibil, el camioner que va faltar dissabte després que cinc joves llançaren una tapa del clavegueram contra el parabrisa del vehicle de gran tonatge des d’un pont que creuava una autovia de Bèlgica. L’impacte va resultar mortal i va ser la parella de la víctima, que viatjava amb ell en el moment de la tragèdia, qui va aconseguir detindre el camió, segons ha relatat a À Punt un amic del camioner mort.

Tres dies després de la tragèdia, l’empresa de Benejússer per a la qual treballava el camioner es planteja iniciar accions judicials per a demanar responsabilitats per la mort del treballador. Els responsables de la firma de transport han anunciat que obriran una causa legal a Bèlgica contra els presumptes autors i ja tramiten la repatriació de la víctima a Romania, el seu país natal.

Alguns camioners consultats per À Punt admeten que no és la primera vegada que tenen constància que els han llançat objectes, com ara pedres, però en cap cas havien sigut accidents tan greus com el que va acabar amb la vida Gheorghe quan feia pocs minuts que havia entrat en Bèlgica, per l’autovia E42 de Lieja.

La perícia de la parella de la víctima, que anava de copilot i també és conductora professional de la mateixa empresa, va aconseguir frenar el camió i no causar danys majors. Els dos tenien previst casar-se amb el 31 d'agost a Almoradí.

Des de la Federació Provincial d'Associacions d'Empresaris de Transport de Mercaderies d'Alacant (Fetrama), el seu secretari general, Francisco Ortiz, reclamava “més justícia i seguretat per als camioners”. 

També et pot interessar

stats