L’EMA i el Centre de Prevenció de Malalties recomanen una segona dosi de reforç per als majors de 60 anys

Els organismes sanitaris creuen que s’ha d’administrar almenys quatre mesos després de la primera dosi de record

Els organismes sanitaris recorden que les vacunes contra la covid disponibles actualment són efectives també contra les noves variants
Els organismes sanitaris recorden que les vacunes contra la covid disponibles actualment són efectives també contra les noves variants / Europa Press

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) i el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties recomanen un segon reforç de la vacuna contra la covid per a les persones majors de 60 anys, així com per a aquells que per raons mèdiques tinguen un risc d'emmalaltir greument.

A l’abril, les dues agències havien recomanat un segon reforç per a majors de 80 anys i havien anunciat que podria considerar-se la necessitat d'un segon reforç per a majors de 60 i per a grups d'alt risc de qualsevol edat en cas d'un rebrot.

Aquest dilluns, les dues agències expliquen, en la seua recomanació conjunta, que el fet que s'estiga produint una nova onada de contagis a Europa i que estiguen augmentant també els ingressos en hospitals de pacients amb covid, a més de les hospitalitzacions en les Unitats de Cures Intensives, fa considerar que els majors de 60 i les persones vulnerables han de rebre una segona dosi de reforç.

Aquest reforç hauria de fer-se, almenys, quatre mesos després del primer, segons han precisat les agències. A més, aquests dos organismes han recordat que les vacunes autoritzades a Europa, i que ja s’han administrat a la ciutadania, continuen sent efectives per a reduir casos greus de covid i risc d'hospitalització, malgrat les noves variants que circulen.

"Les nostres vacunes funcionen i ofereixen bons nivells de protecció", assegura la comissària europea de Sanitat, Stella Kyriakides.

"Faig una crida als estats membres perquè implementen segons reforços a totes les persones majors de 60 anys, així com per a totes les persones vulnerables, immediatament, i inste a tots els que es troben en aquestes condicions que es presenten i es vacunen", va agregar.

També et pot interessar

stats