La incidència en majors de seixanta anys supera el miler de casos a la Comunitat Valenciana

Es tracta de la xifra més alta des que el Ministeri de Sanitat analitza la població major de seixanta anys com a indicador de la pandèmia

Una sanitària realitza una prova PCR
Una sanitària realitza una prova PCR / À Punt NTC

La covid-19 no cessa amb l’entrada de l’estiu. Els indicadors que avaluen l’estat de la pandèmia mantenen en les últimes setmanes una tendència a l’alça, amb un increment sostingut de la transmissió i l’ocupació hospitalària que preocupa els professionals sanitaris. 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest divendres 8.854 nous contagis de covid-19, dels quals la meitat, 4.260, s’han registrat en persones majors de seixanta anys. Aquestes últimes xifres, amb dades del Ministeri de Sanitat, situen la incidència acumulada en aquesta franja de població en més 1.031 casos per cada 100.000. 

Es tracta de la xifra més alta des que el departament sanitari analitza la població major de seixanta anys com a indicador de l’estat de la pandèmia, amb una IA fa només dues setmanes a la meitat, amb 495,85 contagis per cada 100.000 habitants. 

Cal tindre en compte que aquest recompte de casos dificulta l’anàlisi real de la pandèmia, ja que es deixa fora la resta de positius que s’estan produint en la franja més jove de la població. Una empremta que sí que es podria veure en la venda de tests d’antígens, pel fet que els farmacèutics asseguren que aquestes últimes setmanes el repunt de comercialització dels tests està sent “extraordinari”.

Pel que fa a la situació hospitalària, en aquests moments hi ha 1.124 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 56 de les quals ocupen un llit en les unitats de cures intensives, segons dades de la Conselleria de Sanitat.

En un mes, el nombre de pacients malalts de covid als hospitals valencians s’ha doblat, encara que queda lluny de les pitjors xifres de la tercera onada al territori valencià, quan el percentatge de població vacunada era mínim. 

Respecte a les defuncions, el departament que dirigeix Miguel Mínguez ha informat de la mort de 24 persones en els set últims dies. Es tracta de nou dones d'entre 69 i 100 anys, i quinze homes d'entre 63 i 90 anys.

També et pot interessar

stats