L'Audiència Nacional envia Rubiales a juí pel bes no consentit a Jenni Hermoso

L’expresident de l'RFEF s’enfronta a dos anys i mig de presó per dos delictes d'agressió sexual i coaccions

L'expresident de l'RFEF, Luis Rubiales
L'expresident de l'RFEF, Luis Rubiales

El magistrat de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge ha enviat a juí l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales pels delictes d'agressió sexual i coaccions pel bes no consentit que va donar a la jugadora Jenni Hermoso després de la final del Mundial de Sydney l'agost passat.

Després de quasi huit mesos d'investigació, el jutge ha acordat l'obertura de juí per a Rubiales i els altres tres investigats per coaccionar Jenni Hermoso per tal que justificara l'actuació de l'expresident de l'RFEF. Són l'exdirector esportiu de la selecció masculina Albert Luque, l'exentrenador de la femenina Jorge Vilda i qui va ser responsable de màrqueting de la Federació, Rubén Rivera.

Tots quatre s'asseuran al banc dels acusats al jutjat central penal de l'Audiència Nacional en un juí, la data del qual està encara per determinar i en el qual Rubiales s'enfronta a una petició de la Fiscalia de dos anys i mig de presó, un més que el dels altres tres processats.

A l'espera de saber quan serà, de moment Rubiales té un termini de 24 hores per a prestar una fiança de 65.000 euros per a fer front a les eventuals responsabilitats civils a les quals poguera ser condemnat pel delicte d'agressió sexual, segons ha determinat el jutge en la interlocutòria d'este dimecres. Pel segon delicte pel qual està acusat haurà d'aportar altres 65.000 euros, però esta vegada de manera conjunta amb els tres encausats restants.

A més de la Fiscalia, també figuren com a acusacions la mateixa Jenni Hermoso i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), que sol·liciten les mateixes condemnes de presó que el ministeri públic. La internacional demana a més que s'impose a Rubiales la prohibició d'acostar-se a ella a menys de 500 metres o comunicar-se amb ella durant huit anys i una indemnització de 50.000 euros en concepte de responsabilitat civil, i d'altres 50.000 a pagar amb la resta d'acusats.

L’episodi del bes no consentit va desencadenar una onada de protestes i, al marge de l'àmbit penal, va acabar amb la inhabilitació de Rubiales per la FIFA durant tres anys. Va succeir el 20 d'agost a Sydney, després de la victòria de la selecció femenina del Mundial.

Al marge d'este procediment, Rubiales està investigat en un jutjat de Majadahonda pels delictes de corrupció en els negocis i administració deslleial per presumptes irregularitats en contractes de la Federació quan estava al capdavant.

També et pot interessar

stats