L'Audiència de Barcelona manté Dani Alves en presó provisional per violació

El tribunal considera que el risc de fuga "continua" i l'exfutbolista brasiler estarà tancat almenys fins al juí

L'exjugador del Barça, Dani Alves (arxiu)
L'exjugador del Barça, Dani Alves (arxiu) / Europa Press

L'Audiència de Barcelona ha acordat mantindre en presó preventiva l'exjugador del Barça Dani Alves, acusat d'agredir sexualment una jove en els lavabos de la discoteca Sutton de la ciutat comtal el passat 30 de desembre. En una resolució coneguda aquest dilluns, el tribunal desestima el recurs d'apel·lació presentat per la defensa en considerar que el "risc de fugida roman".

El brasiler, empresonat des del passat 20 de gener en el centre penitenciari de Brians 2, havia recorregut contra la decisió de la jutge instructora. Argumentava que si el deixaven lliure no fugiria perquè pretén viure amb els seus fills a Barcelona, on els ha empadronats i els vol escolaritzar. Un arrelament que l'acusació particular ha qüestionat, fins al punt que va qualificar-lo de "projecte de vida fictici".

En un acte consultat per Europa Press, l'Audiència rebutja per segona vegada el recurs d'Alves —fa tres mesos ja s'havia pronunciat en el mateix sentit— i confirma així l'orde del jutjat d'instrucció 15 de Barcelona de mantindre'l en presó. Es tanca la porta, per tant, perquè el jugador puga eixir de la presó fins que se celebre el juí.

Aquesta vegada, els magistrats de l'Audiència han considerat que continua existint risc de fugida i creuen que "la documentació espanyola i l'empadronament dels fills menors del senyor Alves a Espanya semblen confeccionats ad hoc, pràcticament el mateix dia de la resolució que denega la llibertat, per a poder al·legar-ho davant el tribunal". "A costa que defensa evoque 'el dia de la marmota' com va fer en la vista, hem de remetre'ns a l'acte anterior i a l'anàlisi extensa relativa al risc de fugida", diuen els jutges en valorar els arguments d'Alves sobre l'arrelament. Afigen que els fills tenen DNI espanyol des del 5 de maig i estan empadronats a Barcelona des de la vespra.

Afirmen, d'altra banda, que els indicis que fa tres mesos els semblaren suficients per a mantindre el futbolista a la presó provisional romanen inalterables i que les diligències que s'han fet des de llavors en la instrucció del cas "no sols no els desvirtuen, sinó que els confirmen". Destaquen en aquest sentit l'informe sobre les petjades en el lavabo on es va denunciar la violació, que no coincideixen amb la postura que l'ex defensa del Barça va explicar en la declaració.

En aquesta causa, acusacions i defensa sustenten els seus arguments en les gravacions de les càmeres de seguretat de la discoteca, que cadascun interpreta de manera diferent per a donar suport a la seua versió. Cal recordar que el jugador ha canviat fins a cinc vegades el relat dels fets durant la instrucció del cas, mentre que el testimoni de la denunciant, de 23 anys, s'ha mantingut sense alteracions.

També et pot interessar

stats