Dani Alves continuarà en presó provisional per presumptament agredir sexualment una jove

La jutgessa posa en dubte la versió exculpatòria del futbolista i conclou que persisteix el risc de fugida

L'exfubolista Dani Alves (arxiu)
L'exfubolista Dani Alves (arxiu) / Europa Press

La jutgessa que investiga a l'exjugador del FC Barcelona Dani Alves ha acordat aquest dimarts mantenir-lo en presó, on va ingressar el passat 20 de gener acusat de violar a una jove en un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona. Tot, després de posar en dubte la seua última versió exculpatòria i concloure que persisteix el risc de fugida.

Segons han informat fonts jurídiques, la titular del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona, d'acord amb el criteri de la Fiscalia i l'acusació particular exercida per la víctima, han rebutjat la petició de la defensa del futbolista perquè isca en llibertat provisional mentre s'instrueix el cas.

Alves, que roman en presó preventiva després de la seua detenció al gener, va demanar a la jutgessa que el deixara en llibertat el passat 20 d'abril després de comparéixer davant de la magistrada, a petició pròpia, per a donar la seua quarta versió sobre els fets.

En la compareixença, el jugador brasiler va admetre per primera vegada que havia mantingut relacions sexuals per via vaginal amb la denunciant i va insistir que van ser consentides, que va tractar de demostrar aportant una anàlisi de les imatges que van gravar les càmeres de seguretat de Sutton i que, segons la seua versió, l'exculpen. La magistrada, no obstant això, ha posat en dubte l'informe que la defensa va presentar com a prova pericial i que, a parer seu, no és més que una prova documental a manera de "reconstrucció" del succeït: "Les seues afirmacions res tenen a veure amb els fets".

Per a la jutgessa instructora, transcorreguts quasi quatre mesos des de la detenció d'Alves, es mantenen els indicis de criminalitat que l’involucren en la violació, per la qual cosa no veu motius per a modificar la seua situació personal.

En aquest sentit, la magistrada contraposa la "persistència" de la declaració de la víctima amb les diferents versions que el futbolista ha donat del succeït. També recorda que l'última d'elles, en la qual va reconéixer per primera vegada una penetració vaginal, la va oferir quan ja disposava dels resultats de les proves biològiques, que van trobar restes de semen d'Alves a les parts íntimes de la jove.

També et pot interessar

stats