Dani Alves continuarà en presó provisional

L'Audiència de Barcelona desestima el recurs per a excarcerar l'exfutbolista, acusat de violar una dona en una discoteca

L'exfubolista Dani Alves (arxiu)
L'exfubolista Dani Alves (arxiu) / Europa Press

L'exfutbolista del Barça Dani Alves continuarà en presó preventiva i sense fiança. L'Audiència de Barcelona ha comunicat oficialment la decisió aquest dimarts, segons han informat a Efe fonts jurídiques. Els magistrats de la secció tercera han acordat rebutjar el recurs d'apel·lació que el jugador brasiler, acusat d'haver agredit sexualment una jove el passat 30 de desembre, havia interposat contra l'orde d'empresonament decretada per la jutgessa instructora del cas.

Alves va ingressar cautelarment en el centre penitenciari Brians II, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), el 20 de gener. Se l'acusa d'haver violat una xica de 23 anys als banys d'una discoteca de la capital catalana. Després d'escoltar la declaració d'ambdues parts, la magistrada encarregada d'instruir la causa va enviar el defensa internacional a presó provisional i sense fiança. Principalment, per dos motius: la capacitat econòmica elevada d'Alves comportava un risc alt de fuga, i perquè Espanya no té tractat d'extradició amb el Brasil.

L'advocat defensor, Cristóbal Martell, havia presentat un recurs contra l'orde de la jutgessa per a tractar que l'exfutbolista quedara en llibertat provisional fins al judici. La Fiscalia i l'acusació particular consideren que persisteix el risc de fuga, tot i les garanties oferides per la defensa d'Alves —polsera telemàtica i lliurament del passaport—. Per tant, tampoc donaven suport a concedir-li la llibertat provisional.

També et pot interessar

stats