L’arquebisbe de València decreta nou dies de dol oficial a l’arxidiòcesi per la mort de Benet XVI

Enric Benavent viatjarà a Roma per a assistir al funeral del papa emèrit el pròxim dijous dia 5

A l'esquerra, seu de l'Arquebisbat de València i al fons, la catedral
A l'esquerra, seu de l'Arquebisbat de València i al fons, la catedral / À Punt NTC

El nou arquebisbe de València, Enric Benavent, ha decretat dol oficial a l’arxidiòcesi per la mort del papa emèrit Benet XVI fins al 8 de gener. Aquest dissabte durant tot el dia es farà un toc solemne de difunts. A la catedral de València se celebrarà una missa solemne el dilluns 9 de gener a les 19 hores, una vegada haja acabat aquest període. 

Benavent també ha comunicat que viatjarà a Roma per a assistir al funeral del papa emèrit, que tindrà lloc a la plaça de Sant Pere el dia 5 de gener, dijous, a les 9:30 hores i el presidirà el papa Francesc.

El prelat ha convidat les famílies, comunitats religioses i grups d'espiritualitat cristians a “resar el sant rosari” durant aquests dies com a pràctica de pietat cristiana recomanada per Benet XVI.

En el decret publicat, l’arquebisbe ha remarcat que el papa emèrit “va guardar en la seua memòria, amb alegria, el record de València i nosaltres el tindrem sempre present en les nostres oracions. En la seua partida d'aquest món desitgem acompanyar-li amb la nostra caritat”.

També et pot interessar

stats