L'app Projecte Posidònia alertarà dels espais protegits a l'hora de fondejar

L'aplicació presenta una mapificació de 50 km del litoral en el qual es detalla la posidònia de localitats com Dénia, Xàbia o Calp

L'app Projecte Posidònia alertarà dels espais protegits a l'hora de fondejar / À Punt NTC

La Fundació Oceanogràfic ha presentat a Xàbia la nova aplicació mòbil Projecte Posidònia, que permetrà als usuaris nàutics del litoral de la comarca de la Marina Alta conéixer la presència de praderies d'aquestes plantes aquàtiques per a fondejar sense causar cap mal.

El projecte, en el qual han col·laborat el fons solidari Mediterranean Fund i la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha sigut llançat al Club Nàutic de Xàbia, i ha comptat amb l'assistència del president de la Generalitat, Ximo Puig.

"Necessitem protegir tots els ecosistemes, i principalment el Mediterrani i tot el que aporta a la posidònia", ha assegurat Puig durant una intervenció en la qual ha aprofitat per a agrair a la Fundació Oceanogràfic i als desenvolupadors i responsables el seu treball en aquest projecte.

L'aplicació mòbil presenta una mapificació de 50 km del litoral i 9.500 hectàrees en el qual es detallen les praderies de posidònia dels fons marins de localitats com Dénia, Xàbia o Calp, entre altres, que corresponen als espais marins de la Xarxa Natura 2000.

L'eina mòbil, que funciona amb tecnologia de geolocalització aplicada al cartografiat, emet un senyal quan una embarcació està sobre un fons amb presència d'aquesta planta oceànica, per a evitar que es fondege a la zona, la qual cosa la converteix en una aliada del turisme sostenible a la comarca.

A més, Projecte Posidònia compta amb la secció de notícies Ocean wiki que conté informació rellevant sobre els boscos submergits, així com la seua regulació a Europa, Espanya i la Comunitat Valenciana i un manual de bones pràctiques per a la seua protecció.

També et pot interessar

stats