L'alcaldessa d'Almassora: "Nou morts, tenint en compte la xifra de festejos, no posen en dubte els bous el carrer"

L'ajuntament reprén els festejos taurins després de l'enganxada mortal d'un aficionat de 72 anys

Minut de silenci a l'Ajuntament d'Almassora amb l'alcadessa Merche Galí (centre) acompanyada del primer edil de Vila-real, José Benlloc, d'on era la víctima / À Punt NTC

Almassora ha représ els bous al carrer després decretar-ne la suspensió temporal la nit de dimecres, arran de l'enganxada mortal d'un aficionat de Vila-real de 72 anys.

El consistori ha reactivat la programació festiva després d'homenatjar la víctima amb un minut de silenci a les portes de l'ajuntament.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, considera que l'enganxada, la novena mort enguany dels bous al carrer, el rècord històric, "no és un percentatge que els pose en dubte" sinó "més prompte el contrari", tenint en compte la gran quantitat d'actes taurins que se celebren cada any a la Comunitat Valenciana.

Galí argumenta que són espectacles "en què es posen moltes mesures de seguretat", però també on "el risc està present i qualsevol persona que accedeix a un recinte taurí ha de ser conscient". Ha recordat que el municipi no registrava cap víctima mortal dels del 1971 en els bous al carrer.

Enguany, segons ha informat, l'Ajuntament d'Almassora dona suport a les festes amb la contractació de dos bous i sufragant part de les assegurances, el punt sanitari i el condicionament del recinte taurí.

L'alcaldessa també ha tingut paraules de reconeixement per al fester que va ajudar a alliberar la víctima, quan tenia el bou damunt, i dels facultatius que li donaren els primers auxilis i ajudaren a traslladar-lo a l'Hospital General de Castelló, on va faltar.

Preguntada per la intimidació a un equip d'À Punt durant la cobertura informativa de l'enganxada, Merche Galí ha assegurat que no tenia constància,encara que ha aclarit que l'ajuntament està en contra de qualsevol agressió.

Els fets van passar la vesprada de dimecres al recinte taurí que el consistori ha ubicat a la plaça del municipi, quan el segon bou de la jornada va enganxar en l'engonal la víctima, que , a més, es va colpejar el cap contra les tanques de protecció.

També et pot interessar

stats