L'aigua redueix la flama i limita el perímetre del virulent incendi originat a Begís

L'augment de la humitat ha fet que millore en poques hores un incendi que fins a la vesprada de dimecres semblava imparable

Una panoràmica d'una de les zones boscoses afectades pel foc
Una panoràmica d'una de les zones boscoses afectades pel foc / Ajuntament de Begís

La pluja caiguda aquesta matinada a la zona arrasada per l'incendi forestal de Begís, a l'Alt Palància, ha fet reduir la flama fins a quasi desaparéixer en tot el perímetre, si bé encara hi ha zones molt calentes. Ha reduït la flama i ha evitat que cresca el perímetre d'aquest agressiu incendi que fins a l'arribada de la pluja avançava imparable i que ja afecta vora 10.000 hectàrees. Aquest dimecres, el foc en aquest punt del territori sumava un perímetre de 50 quilòmetres.

"Està plovent a Begís. No podem cantar victòria en absolut, però l'ajuda de l'aigua serà molt important. Continuem treballant", ha manifestat passada la mitjanit el Consorci Provincial de Bombers de Castelló a través del seu compte de Twitter, on ha compartit el vídeo que "més il·lusió" els feia publicar: la pluja a la zona.

Segons l'última actualització del 112 de la Generalitat, a les 6:25 hores d'aquest dijous, l'entrada d'humitat en el terreny calcinat és "molt positiva" i durant la nit ha entrat vent de poca intensitat, la qual cosa ha permés atacar les flames mitjançant un ajust del perímetre de l'incendi.

Des de primera hora està previst identificar les zones de treball per a repartir els mitjans aeris: díhuit del govern central, nou de la Generalitat, tres de Castella-la Manxa, tres de Catalunya i un d'Aragó.

Durant la nit han treballat cinc unitats de bombers forestals de la Generalitat, tres dotacions del Consorci Provincial de Castelló, una del Consorci Provincial de València, una de l'Ajuntament de València, una de l'Ajuntament de Castelló de la Plana i un equip de forestals de Castella-la Manxa.

Aquest dimecres, l'incendi de Begís declarat dos dies abans va avançar de manera imparable i amb un comportament extrem després de calcinar més de 9.900 hectàrees i obligar al desallotjament d'unes 1.500 persones.

També et pot interessar

stats