L'incendi de Begís avança imparable: ja ha cremat més de 10.000 hectàrees

L’avanç del foc ha obligat a desallotjar els municipis de Toràs, Begís, Sacanyet i Teresa, mentre que Viver continua confinat des de dimarts a la nit

Vista de l'incendi forestal de Begís
Vista de l'incendi forestal de Begís / Raúl Cuenca Espada

L'incendi de Begís (Alt Palància) avança de manera "imparable" amb un comportament extrem després de carbonitzar més de 10.000 hectàrees en un perímetre de 50 quilòmetres, segons les últimes dades d’Emergències. Més de 400 persones de diferents cossos i comunitats autònomes treballen al llarg de la nit per a combatre el foc malgrat les "enormes dificultats".

Les previsions són “molt desfavorables”. El director del post de comandament avançat, Raúl Gil, ha confirmat que les condicions meteorològiques de la nit, amb un vent que bufa del nord, no acompanyaran l’extinció. 

L’avanç del foc ha obligat a desallotjar els municipis de Toràs, Begís, Sacanyet i Teresa, mentre que Viver continua confinat des de dimarts a la nit. Són un total de 1.500 les persones que han hagut d’abandonar provisionalment sa casa. També podrien desallotjar el municipi del Toro, que està pendent que les autoritats decidisquen si el veïnat ha de marxar o si ha de confinar-se. 

Al llarg de la vesprada, el foc ha seguit acostant-se a l’autovia A-23, que connecta Sagunt i Terol. En cas que les flames avançaren en direcció a aquesta via, podrien posar en perill la serra Calderona i la serra d’Espadà, d’alt valor ecològic. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha analitzat la complicada situació que viuen els incendis de la Vall d’Ebo, a la Marina Alta, i Begís, a l'Alt Palància. “La situació continua sent preocupant. Els incendis estan absolutament actius”. Puig ha fet aquestes declaracions després de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integral (Cecopi), amb els màxims responsables de la lluita contra el foc. L'incendi de Begís, de fet, ha botat a la província de València i afecta ja el terme municipal de les Alcubles, als Serrans.

"L'incendi originat a Begís també afecta ja les Alcubles, per tant ha passat ja la comarca dels Serrans i afecta ja a la província de València", ha explicat. La previsió meteorològica és encara negativa i canviant, ha afegit, amb plutges previstes de vesprada que poden ajudar a estabilitzar l'incendi.

El perímetre de l'incendi de Begís, aquest dimecres
El perímetre de l'incendi de Begís, aquest dimecres / À Punt NTC

També et pot interessar

stats