La reducció en l'ús de mascaretes alleujarà el seu impacte mediambiental

La fundació Ecomar alerta que sis milions de mascaretes acaben a les platges espanyoles cada mes

L’adeu a les mascaretes alleujarà el seu impacte mediambiental / À Punt NTC

L’adeu a les mascaretes a l’exterior suposarà també reduir-ne la compra i s’alleujarà així l’impacte mediambiental. Reduir el seu ús es traduirà també en menys consum i un major descans per al medi ambient, ja que un informe europeu ha alertat que el fem pandèmic ha disparat l’emissió de gasos contaminants. 

Segons la fundació Ecomar, sis milions de mascaretes acaben a les platges espanyoles cada mes. Això es tradueix en el fet que hui dia hi ha més mascaretes que meduses a la mar. 

Així mateix, un informe de l’Agència Europea de Medi Ambient alerta que només durant el primer semestre de la pandèmia, la producció extra de mascaretes i la seua distribució van suposar l’emissió d’entre 2,4 i 5,7 milions de tones addicionals de CO2. Això suposa un 118% més de l’habitual.

La pauta és desfer-se d’ella al contenidor de residus sòlids, on probablement acaben incinerades. En cas que no acaben allí, una mascareta quirúrgica tardarà entre 300 i 400 anys a degradar-se.

D’altra banda, i tot i l’eufòria inicial per l’ús dels guants, segons l’informe europeu, durant el primer semestre de la pandèmia es van generar 227.000 tones menys de l’habitual, només durant el confinament. 

El que sí que es fa palés és que la protecció contra la Covid-19 ha disparat l'ús del plàstic i les Nacions Unides continuen posant l'accent en una dada: cada dia, Espanya aboca a la mar 126 tones de plàstic cada dia.

També et pot interessar

stats