El jutjat ajorna sis mesos més la investigació de l'accident en el Medusa i suma dos nous investigats

L'informe tècnic sobre el recinte apunta a fallades de muntatge en els ancoratges de determinades estructures auxiliars

Imatge de la capçalera de l'escenari principal del Medusa 2022 de l'artista faller Manolo García
Imatge de la capçalera de l'escenari principal del Medusa 2022 de l'artista faller Manolo García / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 4 de Sueca ha acordat aquest dimarts prorrogar sis mesos més la pràctica de diligències en la investigació del sinistre que va tindre lloc en l'edició de l’any passat del festival Medusa de Cullera, en el qual va morir un jove i quaranta van haver de ser atesos. A més, la causa suma dos nous investigats: el llavors regidor i alcalde accidental de Cullera i la funcionària que exercia en aquelles dates com a secretària municipal accidental de la corporació, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). La decisió del jutjat es va adoptar a la fi del juliol passat.

En total, s’investiguen set persones, incloses les dues últimes. Són el representant legal de l'empresa organitzadora del Medusa el 2022; els responsables de les dues empreses implicades en el muntatge de les estructures de l'esdeveniment; l'arquitecte responsable del projecte tècnic i un responsable de l'empresa externa contractada per l'Ajuntament de Cullera per a la supervisió de la infraestructura.

Com a persones perjudicades que s'hi personen són 25. En aquest cas, el jutjat investiga l'incident registrat la matinada del 13 d'agost en el festival, que va causar la mort d'un jove de 22 anys i l'hospitalització de persones cinc més —una d'elles amb fractura en la columna vertebral—, encara que el total d'atesos va superar els 40. La direcció del festival, que va desallotjar els 50.000 assistents que hi havia en el recinte, el va suspendre hores després.

L'informe tècnic sobre el recinte apuntava a fallades de muntatge en els ancoratges de determinades estructures auxiliars; de la mateixa manera que la documentació del projecte d'activitat era insuficient, ja que no es descrivien totes aquelles estructures considerades auxiliars i d'ací ve que s'instal·laren sense supervisió dels tècnics responsables i al fet que hi havia instal·lacions que no estaven en el projecte inicial.

El succés es va produir en el moment que un esclafit tèrmic va impactar sobre el terreny en el qual se celebrava el Medusa i va produir vents de fins a 100 km/h, a més d'un ascens de les temperatures de fins a 10 graus i un descens de la humitat. Això va provocar el despreniment d'algunes estructures de l'escenari i accessos al recinte, que van causar la mort del jove i les ferides a la resta.

També et pot interessar

stats