Un grup d’arquitectes confirmen al jutge que alguns ancoratges del Medusa Festival van fallar

Els experts han corroborat altres irregularitats, com que es va ampliar l'estructura sense supervisió tècnica

Un grup d’arquitectes confirma al jutge que alguns ancoratges del festival Medusa van fallar / À Punt NTC

Els arquitectes responsables de l'informe sobre el muntatge del Medusa Festival de Cullera (Ribera Baixa) han confirmat hui al jutge que alguns ancoratges hi van fallar. També han corroborat altres irregularitats, com que es va ampliar l'estructura sense que figurara en el projecte inicial i sense supervisió tècnica.

Els dos arquitectes encarregats de l’informe encomanat pel magistrat del jutjat 4 de Sueca han presentat aquest dilluns les conclusions telemàticament. Una pericial de més de 90 pàgines en què han aclarit si les estructures del Medusa Festival, on el passat 14 d’agost va morir una persona i més de trenta van resultar ferides, complia totes les mesures de seguretat.

Els experts diuen que els contrapesos eren adequats, però que alguns dels ancoratges van fallar, com ara els de les portalades d’alumini de la zona dels banys, que van bolcar i van provocar una víctima mortal. També, que l’ampliació de l’estructura de la figura principal no figurava en el projecte inicial i que es va muntar sense la supervisió de tècnics responsables, un afegit que es va enlairar i va caure damunt dels assistents.

Dues errades de muntatge i en les subjeccions, segons els pèrits, que feren que les mesures de seguretat no arribaren ni a la meitat del que calia. Si no s’haguera produït l'esclafit sec amb ràfegues de fins a 100 quilòmetres per hora, no hauria passat res, però el muntatge havia d’haver estat preparat per a resistir aquestes fortes ratxes de vent, tal com preveu el codi tècnic.

També et pot interessar

stats