El jutge rebutja arxivar la imputació a Real i Gamero en la investigació oberta a la Conselleria d’Igualtat

Tots dos estan investigats en la causa sobre la suposada ocultació d'un episodi d'abusos que va patir una menor tutelada per part del llavors marit d'Oltra

Declaracions de Miquel Real per a À Punt Notícies a l'eixida de la Ciutat de la Justícia de València
Declaracions de Miquel Real per a À Punt Notícies a l'eixida de la Ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC

El jutge ha rebutjat arxivar les actuacions relatives a Miquel Real, l'excap de gabinet de l'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra, i contra Francesc Gamero, l’exsubsecretari de la Conselleria d'Igualtat. Tots dos estan investigats en la causa sobre la suposada ocultació d'un episodi d'abusos que va patir una menor tutelada per part del llavors marit d'Oltra.

Segons consta en una interlocutòria del jutjat d'instrucció número 15 de València, la pretensió de sobreseïment de Real i Gamero ha comptat amb l'oposició de les acusacions i també del fiscal. Així, el ministeri públic destaca que la causa és de "molt considerable complexitat, tant fàctica com subjectiva" i que el moment en el qual es podran determinar possibles responsabilitats penals "no sembla trobar-se encara en l'horitzó processal de la causa", per la qual cosa la pretensió de sobreseïment resulta "difícil d’atendre".

L'instructor fa seua la posició del fiscal i recorda que encara existeixen diligències d'investigació pendents, per la qual cosa insta a tots dos a esperar a la conclusió de la fase d'instrucció.

El jutjat investiga un total de quinze persones per a tractar d'esclarir la seua participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual, suposadament, es va tractar d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos per part del llavors marit d'Oltra, que va ser condemnat a cinc anys de presó i a qui s'ha ordenat que ingresse a la presó en dies. Els abusos pels quals va ser condemnat l'exmarit d'Oltra es van produir en 2016 i principis de 2017.

En concloure el procés contra l'exmarit d'Oltra, la menor assetjada, representada legalment per un històric dirigent d'España 2000, i amb Vox i Gobierna-te com a acusacions populars, ha iniciat un procés judicial contra la Conselleria. Es basa en la suposada omissió del deure de custòdia i protecció i pretén determinar si es va produir un delicte en l'elaboració d'un informe intern sobre el succeït.

També et pot interessar

stats