El jutge de l'accident mortal de l'unflable de Mislata prorroga sis mesos més la investigació

Aquest dimecres ha declarat, en qualitat d'investigat, el tècnic municipal que va supervisar la instal·lació 

Inspecció del lloc de l'accident / À Punt NTC

A Mislata ha declarat aquest dimecres al jutjat el tècnic municipal que va supervisar la instal·lació de l'unflable que fa un any es va envolar durant la Fira de Reis i que va causar la mort de dues xiquetes de 8 i 4 anys i 7 menors d'edat més van patir ferides de diversa consideració.

Per aquests fets estan imputats els firers que van muntar la instal·lació i un enginyer tècnic que va firmar els certificats. Els tres ja havien declarat i aquest dimecres ho ha fet el quart investigat, el tècnic municipal. 

També han parlat en qualitat de testimonis quatre persones més. Entre elles, el tècnic de la instal·lació meteorològica que fa servir l'Ajuntament de Mislata i que va enregistrar vents de més de cinquanta quilòmetres per hora la vesprada de l'accident. També estan citades la dona que va gravar com s'envolava l'unflable i un home que va detectar la falta d'ancoratges en un dels punts de la instal·lació. 

Cal recordar que un informe elaborat per un enginyer industrial que està ja en poder del jutjat constata les deficiències trobades per la Policia Nacional durant la inspecció feta després de l'accident. La investigació també va detectar irregularitats en l'empresa responsable de les atraccions i que s'havien instal·lat en un punt diferent d'on estava programat. 

Davant aquest escenari, el jutge que instrueix el cas ha decidit prorrogar sis mesos més la investigació per a determinar les responsabilitats en les morts de les xiquetes. A més, la família d'una de les víctimes demana també responsabilitats al regidor de Festes.

El Partit Popular ha anunciat que denunciarà davant el Síndic de Greuges la falta de transparència de l'Ajuntament de Mislata al qual han demanat accés a l'expedient. 

També et pot interessar

stats