El PP de Mislata porta al Síndic de Greuges l'accident del castell inflable de Mislata

Els populars denuncien que l'Ajuntament no els ha facilitat la informació que han demanat sobre el sinistre, en què van morir dues xiquetes i set menors resultares ferits

Part de l'estructura del castell unflable que es va envolar el 4 de gener a Mislata / À Punt NTC
Part de l'estructura del castell inflable que es va envolar el 4 de gener a Mislata / À Punt NTC

El Grup Popular a l'Ajuntament de Mislata denunciarà al Síndic de Greuges la "falta de transparència" de l'equip de govern municipal respecte de l'accident del castell inflable de gener del 2022, en què van morir dues xiquetes de quatre i huit anys i set menors més hi van resultar ferits.

El president del Partit Popular a la província de València, Vicent Mompó, denuncia que no s'ha facilitat als populars la còpia de l'expedient, del qual només s'han permés "inspeccions oculars" i que el consistori tampoc no ha respost al requeriment de la informació sobre l'emplaçament de la fira. El president popular ha qualificat de “contrasentit” que un any després de l'accident, el PP Mislata no tinga “ni un sol paper per a poder analitzar”.

"El treball principal de l'oposició és fiscalitzar l'actuació del govern i, per desgràcia, en aquest cas, és l'única cosa que podem fer ja per les famílies afectades per la tragèdia”, ha declarat Mompó, que ha criticat l'alcalde de Mislata “per no actuar amb l'exemplaritat que deuria respecte d'una tragèdia d'una envergadura d'aquesta mena".

L'anuncia dels populars coincideix amb l'anunci de l'ampliació de la investigació, per sis mesos, i una nova ronda de declaracions en la causa. El jutjat d'instrucció 4 de Mislata ha citat aquest dimecres com a investigat el tècnic municipal que va autoritzar el muntatge de la fira en què es va situar el castell inflable. Prèviament, hi han declarat els tres imputats més: el propietari del castell, un altre responsable d'aquest i l'enginyer tècnic que va signar els certificats de la instal·lació.

La causa està oberta per dos delictes d'homicidi per imprudència i lesions per imprudència, sense perjudici de la qualificació ulterior.

També et pot interessar

stats